Slik tester en kondensator

August 3

Kondensatorer lagre energi til å forsyne elektriske apparater. Kondensatorer kan over tid mister sin effektivitet til makten apparatet. Du kan teste dem avgjøre hvorvidt de er fortsatt gode.

Instruksjoner

•Fjern de mistenkte defekt kondensatoren fra enheten. Hvis det er en høy drevet kondensator, vil det fortsatt holder en høy belastning. Utslipp kondensatoren ved hjelp av et metall skrutrekker med et håndtak som er isolert. Trykk metall slutten av skrutrekkeren til begge metall terminalene samtidig utslipp strøm igjen i dem.

•Vri på kondensator tester og gjør at det får strøm. Plugg i de tester sonder i henhold til instruksjonene på meter. Angi velgeren OHM skala før testing kondensatoren. Noen meter har en OHM sette pre-set for deg.

•Berørings fører sammen slik at måleren vil null ut av justering hjulet på måleren.

• Merk hvor måleren peker til før du berører ledningene til kondensatoren. Trykk deretter terminalene på kondensatoren med røde sonden, som vil gå til venstre, og svart sonde som vil gå til høyre.

•Se pekeren på meter. Nålen skulle flytte bort fra venstre side eller infinity og dreier mot høyre før retur til infinity. Det bør gå lenger til høyre når sonder tilbakeføres. Dette betyr at kondensatoren er bra. Hvis nålen går helt til høyre, og ikke tilbake til venstre, eller uendelig side, kondensator er dårlig eller det har kortsluttet ut.

Tips og advarsler

  • Ikke alle kondensator meter er det samme, så pass på å lese instruksjonene nøye før du prøver å teste alle kondensatorer.
  • I høy drevet enheter, for eksempel mikrobølgeovn, kan kondensatorer fortsatt holder en høy mengde kostnader i dem, så pass på å utslipp dem før testing for å forhindre eventuelle skader.