Slik Sy en appelsin tre til en Lemon Tree

October 7

Sitrontrær kan endres til å produsere appelsiner, eller til å produsere både appelsiner og sitroner på et enkelt tre. Dette gjøres gjennom en prosess som kalles pode. Pode én eller flere flere typer frukt til et enkelt tre gjør maksimal bruk av begrenset plass. Oftere, men brukes grafts til å øke produksjonen av bare ett slags frukt av pode det til rootstock av et kompatibelt tre som opprettes bedre eller mer sykdom-motstandsdyktig. Teknikken for pode en appelsin tre til en sitron rootstock, avhenger av om du ønsker å vokse en eller begge varianter av sitrus på et enkelt tre.

Instruksjoner

Cleft grafen (å dyrke appelsiner men ikke sitroner)

• Vent til den voksende sesongen er i gang. Så rett gjennom stammen av en frisk sitron sapling i en høyde på rundt 3 eller 4 føtter. Bagasjerommet bør være mer enn 2 inches i diameter. Kutt stammen vil tjene som rootstock eller base på oransje treet. Gjøre kutt glatt og loddrett på bakken.

•Bruk et standard pode verktøy, tilgjengelig gjennom barnehager og barnehager leverandørselskaper og en liten hammer, lage en nedadgående rift om lag 2 inches dyp gjennom toppen av rootstock. Denne spalten skal utvide hele veien over kuttet stammen på treet.

•Skjære to sunn spirende grener ca 1/4 tommers diameter fra en appelsin tre. Bruk dem til mote to fleste for pode til den sitron rootstock ved å gjøre en skrå kutt ca 1/4 tommers over øverste bud på grenen med beskjæringssakser eller kniv. Sett en kritt merke i dette kuttet slik at du senere husker hvilken ende av din scion er "opp."

•Count ned fra toppen bud to flere knopper så din scion har totalt tre knopper. Kutt scion om lag 2 inches under laveste bud. Gjenta prosessen med den andre grenen så du har to fleste hver ca 6 inches lang pode til den forberedt sitron rootstock.

•Bruk pode kniven å forme den nedre enden av hver scion til en tosidig kile, forlater dem litt sløv på slutten. Fjern ikke mye materiale. For å pode planter med rootstock, må du vise laget av celler under Barken av både den vert rootstock og scion og sørge for at de kommer i kontakt med hverandre. Hvis du klipper for dypt, du vil fjerne dette laget av celler og graftet vil ikke sikring.

•Bruk en meisel eller liten kile forsiktig skille kuttet du gjorde på stammen med pode verktøyet akkurat bred nok å stikk spisse scion. Sett inn en scion på hver side av stammen slik at barken på spisse sidene av fleste er omtrent stilt opp med bark av rootstock og fleste er pekt oppover. Selv om bare én av de to fleste obligasjoner med stammen på treet, blir din pode en suksess. Hvis begge bånd, så mye bedre.

•Wrap graftet med parafin bånd eller knytte pode med raffia og deretter dekke med varm pode voks, tilgjengelig på barnehage forsyne butikkene, å beskytte treet mens skjemaene pode. Treet vil nå gjengi appelsiner i stedet for sitroner.

T graftet (å vokse både appelsiner og sitroner)

•Produce både appelsiner og sitroner på sitron treet ved å sette inn oransje fleste på en sitron gren i en T-grafikk.

•Bruk en pode kniv til å lage en rett snitt ca 2 inches lang gjennom barken bare på en sunn 1 - til 2-tommers gren på sitron treet. Gjøre kutt minst en fot fra stammen av treet og fra andre lateral grener. På slutten av rett kuttet lengst bagasjerommet, gjøre en kortere kutt vinkelrett til først, slik at kutt danne en T.

•Prepare en eller flere oransje fleste som før, bortsett fra istedet for gjør en kile klippe på slutten av scion, barbere bort bare flate på én side. Målet vil være å gjøre denne barbert end, som bør kuttes på om en 30-graders vinkel, ligge flatt mot vert gren like under barken. På denne måten skal resten av scion vinkel fra verten grenen akkurat som alle andre lateral vekst.

•Bruk spissen av pode kniven forsiktig løfte Barken av verten grenen på begge sider av T kuttet. Løft barken bare nok til å sette inn scion, så sikre graftet med parafin tape eller knytte og bruke pode voks som før. Velg en nærliggende gren til noen andre fleste du vil pode til treet på samme måte.

Tips og advarsler

  • Teste om anlegget er klar til å akseptere pode ved å forsøke å løfte en liten del av bark fra en lignende størrelse gren. Hvis barken er vanskelig å skille, kanskje ikke treet i en tilstrekkelig sterk vekst for å tillate pode. Pode kan ikke oppnås sovende perioder.