Slik starter unge Blueberry planter fra eldre planter

August 11

Slik starter unge Blueberry planter fra eldre planter

Hvis du har gamle blåbær busker som produserer færre bær hvert år, kan du starte nye, unge, energisk planter med stammen eller tips borekaks tatt fra eldre planter. Spre nye blåbær seedlings stammen eller tips borekaks krever ingen spesielt utstyr. Den største investeringen av hjemmet gartneren er tid. Etter at de nye borekaks skjemaet røtter og er plantet i bakken, vil de ikke begynner å bære frukt for minst tre år og muligens etter fire eller fem år.

Instruksjoner

•Ta stiklinger på senvinteren eller tidlig på våren, når temperaturen har vært under 45 grader Fahrenheit seks å åtte ukens-tillate busker nødvendig skremmende perioden. Gjøre borekaks ca 4 inches lang. Bruk en skarp kniv til å unngå knusing eller blåmerker stilkene. Ta borekaks fra den forrige sesong vekst. Skudd du ta borekaks fra bør være fast og godt modnet.

•Fyll en stor, dyp blomsterpotte med fuktet torv moss.

•DIP basale endene av borekaks i pulverisert heie hormon, så blåse av overflødig pulver.

•Sett borekaks i den store blomsterpotte så at bare ca 2 inches av hver klippe er over bakken. Space borekaks omtrent to inches hverandre i potten.

•Plasser blomsterpotte full av borekaks i en stor, plastpose, men ikke feste eller forsegl posen. Et annet alternativ er å dekke borekaks med en stor glasskrukke plassert opp-ned på overflaten av jorden, skaper en mini-drivhus.

•Hold bagged eller i potten i en lun plass i delvis skygge til røttene skjemaet som bør ta tre til fire måneder. For å avgjøre hvis røtter har dannet, trekke på kutte forsiktig. Hvis det føles som det motstår kommer ut av jord, er sjansene gode at kutte har utviklet røtter.

•Kontroller borekaks daglig. Hvis kondens på innsiden av vesken eller glass glasset, fjerne potten borekaks tillate kondens fordampe. Vann nødvendig å holde torv moss fuktig, men ikke sopping våt.

•Plant forankret borekaks i en barnehage hage seng når røtter har dannet. Tillate dem å vokse i barnehage seng for minst ett år før planting nye blåbær plantene i permanent plasseringene.