Slik starter en Rose Bush fra stiklinger

May 12

Tidlig amerikanske nybyggere reist vest i dekket vogner under 1800-tallet bringer med seg stiklinger av rosenbusker starte i den nye plasseringen. Det var vanlig for kvinner å samle roser å dekorere sine nye hjem. Disse kvinnene ofte plassert kutte i fuktig jord og dekket med en mason krukke til nye kutte tok rot. Selv om denne teknikken fungerer og kan brukes i dag, bruk av heie hormoner og potting blanding kan bringe mer suksess.

Instruksjoner

•Skjære en 6-tommers delen fra ny vekst. Eldre woody stilkene ikke rot også. Fjern noen knopper og kutte slutten på en diagonal. Gjøre små åpninger på undersiden av stammen å oppmuntre nye røtter.

•Prepare en blanding av like deler Universal potting jord og perlitt og fyll en 4-tommers gryte til i en tomme av felgen. Noen foretrekker fuktig sand, men perlitt og jord blanding er lys og oppfordrer rask akselerere veksten. Vann grundig for å fukte jorda.

•DIP slutten av rose stammen i heie hormon pulver. Du kan kjøpe rooting hormon hvor hageredskaper selges. Trykk for å riste av overflødig pulver og plante til en dybde på 2 inches. Firmaet jorden rundt stammen med hendene for å gi støtte.

•Plasser en dowel eller liten pinne i jord så strekker seg forbi høyden av skjæring. Dekk med en gallon størrelse plast oppbevaringspose. POKE flere hull i posen slik at luften kan sirkulere. Plasser i en solrik beliggenhet og holde jorda fuktig jevnt. Røtter vil danne fire til seks uker.

•Overvåk kutte nøye etter tegn på høy fuktighet. Åpne posen slik at fuktighet å unnslippe og øke luftsirkulasjon om nødvendig. Fjern posen når den nye bladene begynner å danne.