Slik Size Strømningsmålere

June 15

Gjennomstrømningsmåler størrelse er komplisert av det faktum at flyten informasjonen kommer fra meter brukes til forskjellige formål. Strømningsmålere er brukt for øyeblikkelig vannmengde indikasjon, flytkontroll og totalizing målingene brukes til både miksing og kommersielle-dispensing programmer. En ytterligere hindring er at de forskjellige formålene er best tjent med ulike typer Strømningsmålere. Prosessen med riktig dimensjonering en gjennomstrømningsmåler må virkelig starte med et utvalg av riktig type meter for programmet.

Instruksjoner

Kontinuerlig indikasjon og kontroll programmer

•Bruk programmet. Du må vite hva flytende media er, som vann. Annen obligatorisk informasjon er røret størrelse, maksimal gjennomstrømning, minimum gjennomstrømning, normal flyt og nødvendige nøyaktigheten. Bestemme maksimal, minimum og normal temperatur og trykk, viskositeten, egenvekt, entrained stoffer som olje eller sand eller tilsetningsstoffer som frostvæske-alle kan predikat en målertype.

•Calculate turndown-forholdet ved maksimal infusjonshastigheten med minimum flow rate. For eksempel krever en flyt signallampe og kontroll program for vann en maksimal gjennomstrømning 60 gallons per minutt (gpm) og en minimum flow rate på 10 gallon per minutt (gpm) ved omgivelsestemperatur. Dele 60 10 resultater i en turndown ratio på 6:1. Kjenne turndown forholdet vil hjelpe du velger beste måleren først og deretter størrelse det riktig.

•Velg måleren type og størrelse det bruker meter søknaden data leveres av produsenten. En differensial trykk meter eller vortex meter kan fungere godt i dette programmet. For eksempel (vannstrømmen) programmet, plukke den vortex-type elektroniske meter, som fungerer godt for flytkontroll med en turndown 6:1-forhold, omgivelsestemperatur og ingen miljøgifter.

•Size måleren ved å velge en meter-kroppsstørrelse og modellnummer publiserte produsentens data. For en 1 1/2-tommers rørledning, vil en typisk 1 1/2-tommers wafer-type vortex meter håndtere minste og største strømningshastigheter mellom åtte og 160-gpm, som er en turndown 20:1-forhold. De fleste gjennomstrømningsmåler produsenter sette grunnleggende meter størrelse dataene på sine nettsider.

Kommersielle Dispensing og satsvise programmer

•Bruk programmet, som i tilfelle vanlig indikasjon og kontroll programmer. Strømningsmålere brukes i dispensing og batch-miksing i applikasjoner er bedre tjent med turbin eller positive displacement meter. Bruke destillert vann blir målt i nøyaktig 250 gallon bunker i et farmasøytisk blande tank med en rate på 25 gallons per minutt.

•Velg og størrelse en positive displacement meter eller turbin meter spesifikt satt opp for batching. Se produsentens måledata gjelder røret størrelse og vannmengde området. Velg en pre-testet (godkjent) turbin meter for eksempel. En 7/8-tommers turbin puls-meter i et felles 1-tommers rør-størrelse kroppen ville operere med denne strømningsrate, som er designet for om en 3-til-30-gpm område med en grunnleggende 1 prosent nøyaktighet spesifikasjon.

•Fullstendig meter Skalerings ved å konfigurere meter elektronikk sende null-til-30-gpm basert på puls dette validert turbin meter kroppen.

Tips og advarsler

  • Dra full nytte av produsentenes program erfaring og kompetanse i å velge og dimensjonering Strømningsmålere, som gir mest denne hjelp fri til å støtte kundene sine.
  • Bruke begge typer måling hvis programmet krever både kontinuerlig kontroll og nøyaktig totalizing.
  • Tendensen i denne prosessen er å oversize meter, som kompromisser nøyaktighet.
  • Partikler og grus kan ødelegge kostbare meter med bevegelige deler (for eksempel turbin måleren brukes i del 2).