Slik reparerer Marine glassfiber

August 4

Glassfiber i en båt er laget fra er et laminat av vevd glass, glassfiber- og epoxy. Skinnende, klart overflaten brukes ikke som klarlakk på en bil; Det er en del av glassfiber, den første "legge" materiale som er sprayet i mold når båten er glassfiber er lagt. I tillegg til å gi et skinnende overflate til ferdige båten, det fungerer med mold release spray å holde båten stikker - reparerer en av grunnene til må du glassfiber "fra innsiden ut," slik reparerte området blander med eksisterende finish.

Instruksjoner

•Trykk rundt svekket eller skadet området med butt-slutten av en skrutrekker, å finne grensene for skaden eller feilen som kan finnes i glassfiber rundt åpenbart nødvendige reparasjon. God glassfiber svarer med en skarp, solid "dunk," mens skadet gods lyd kjedelig, som treffer en pute. Markere grensene for svampaktig eller skadet området med fett blyant og utstanset skadet eller svak området med en SAG.

•Vaskestasjonen tømmes området rundt fersk kuttet hullet med et dewaxing løsemiddel. Slipe kantene av hullet til en grunne skråning, skråkanter kantene av hullet med disk sander og 36-korns slipepapir. Arbeide fra indre overflaten av glassfiber - inne i båten - utover og grove opp en et rektangel om 1-fots større enn hullet, rundt innsiden av hullet.

•Tørk ned pusset området med en ren klut dyppet i aceton, fjerne sliping støv. Tillate aceton fordampe og bruke en tykk pasta voks rundt utsiden av hullet, uten at noen voks for å komme inn i hullet. Maske av området under hullet med avisen og duct tape.

•Skjære en bit av en plast laminat slik at det handler om 1-fots større enn hullet og voks glatt siden. Spray vokset siden med mold release spray og tape laminat over hullet, vokset siden innover. Spray eller pensel en et lag med pigmentert gelcoat--å matche fargen på glassfiber - på i backer som er så tykk som en tannpirker.

•Skjære to stykker av 1 1/2-oz. glassfiber matte så de er 1 tomme større enn diameteren av hullet. Sett inn det første stykket mat i hullet, kontakt med gelcoat og sider av hullet. Dekke mat med marine epoxy og trykk den andre brikken på harpiks, fungerer det i harpiks med en liten flat-edged verktøyet, som en smal blad sparkel. Bruke mer epoxy til matten.

•Skjære et stykke av 6-oz.fiberglass at det er 1 tomme større enn diameteren av hullet. Sett inn stykke tøy i hullet, arbeider kluten på epoxy. Alternative lag med mat og klut, med epoxy mellom hvert lag, gjør hver påfølgende lag 1/2-inch større enn laget som foran den.

•Tillat epoxy til å kurere grundig. Etter 24 timer, Fjern plastlaminat og polsk gel coat overflaten som er dannet med rubbing compound. Bruk og buff et lag med lime voks til reparasjon.

•Skjære et stykke glassfiber klut og et stykke mat størrelsen på roughed opp rektanglet rundt reparasjon og bruke det over reparasjon, arbeider dem i epoxy med en nal.

Tips og advarsler

  • Reparasjoner glassfiber fra innsiden av båten, arbeider utover. Dette reduserer mengden av gelcoat må du arbeide på.
  • Bare lå i tre gass glassfiber klut og epoxy samtidig. Tillate dem å starte herding før legging i mer materiale.
  • Når du arbeider med glassfiber, holde vernebriller glassfiber av øynene. Lang-ermet skjorter holde spant barometer fiber som danner glassfiber fra overfører inn i huden av du er armene og engangshansker holde fiber fra hendene. Bære en maske så du ikke inhalerer små biter av fibrene.