Slik ren sot av veggene & tak

November 7

Sot kan danne på veggene fra en stor katastrofe som brann, eller noe lite som et lys eller en vedfyrt brann i hjemmet ditt. En profesjonell gjeninnfører bør gi hjelp når du kontakte ditt forsikringsselskap, får du en stor brann. I noen tilfeller, men kan du rengjøre sot fra vegger og tak uten profesjonell hjelp. Fjerne sot ved rengjøring er vanligvis billigere enn å erstatte vegg og tak materialer. Hvordan du fjerner sot avhenger i hovedsak av størrelsen på skaden.

Instruksjoner

•Slip på et par gummihansker før rengjøring sot av vegger og tak. Slå på en fan i rommet hvor du arbeider for å øke ventilasjon; også åpne opp vinduene.

•Lay et stykke plast over gulvet under berørte vegger og tak. Dette beskytter gulvet fra sot rusk.

•Vacuum veggen og tak med møbeltrekk vedlegget. Plasser hodet på vedlegget nær veggen og arbeide i rader, trekke vedlegget på alle områder av sot til rusk laget er fullstendig fjernet.

•Legg et par dråper av en mild flytende såpe til en kvart størrelse bøtte med vann, hvis det berørte området er liten. Fukt en svamp med løsningen og tørk sot, fungerer bare på et lite område om gangen. Skyll med en annen svamp bare fuktet med varmt vann.

•Scrub større sot-dekket områder med en tørr rengjøring kjemiske svamp. Disse produktene bruker ikke vann og overføre sot i svamp. Start på taket nivå først og skrubbe sot flekker; Bruk en stige, om nødvendig, å nå taket og øvre veggen områdene. Flytte på veggene, arbeider fra toppen til bunnen i overlappende deler. Når en side av svampen blir beiset, barbere et lag av med et barberblad. Ikke prøv å vri ut svamp eller feilfri. Dette ødelegger den kjemiske som er rullet ut til produktet.

Tips og advarsler

  • Kjøpe kjemiske svamper i et tilbud. Bare bruke ikke-vannbaserte rengjøringsmidler når rengjøring store mengder sot fra vegger og tak. Vannbasert rengjøringsmidler kan forårsake sot blø i veggen og flekk det.