Slik klage til United Parcel Service

March 29

Når du sender med United Parcel Service eller forvente levering av pakker gjennom dette selskapet, skjer vanligvis levering uten hendelsen. Noen ganger en pakke vil ankomme skadet eller kommer ikke i det hele tatt. Når dette skjer, sende en klage til United Parcel Service å avhjelpe situasjonen. Besøk webområdet UPS eller kontakt dem via telefon for å fremskynde en løsning på problemet.

Instruksjoner

• Besøk ups.com (se ressurser) å begynne klageprosessen.

•Skriv sporingskoden nummer i det tomme feltet, enten du er avsender og Velg typen klage du vil filen. Velg en tapt pakke, en skadet pakke eller en driver ikke samler en COD betaling. Klikk "Fortsett".

•Registrer å opprette en konto ved å angi et kontaktnavn, en bruker-ID, en e-postadresse og passord i de aktuelle feltene. Klikk "Neste". Angi kontaktinformasjon i de aktuelle feltene. Klikk "Neste".

•Fullstendig skjemaet på følgende side å rapportere en pakke som aldri kom. Klikk "Neste" for å sende skjemaet klage. Hvis du rapporterer en skadet pakke, angi skade informasjon i de riktige feltene å beskrive pakken og omfanget av skaden. Klikk "Neste" for å sende skjemaet klage.

Tips og advarsler

  • I stedet for å benytte online klageprosessen, kan du også kontakte kundestøttetjenesten UPS ved å ringe 1-800-henting. Kontakt UPS via e-post ved å sende [email protected]