Slik installerer PEX-rør for bad vask

March 22

PEX pipe er en moderne type plastrør brukes for å frakte drikkevann i bolig- og forretningsbygg. PEX har flere fordeler fremfor tradisjonelle kobber rør: det koster mindre å produsere og er enklere å kutte og koble. Også motstår rust og korrosjon og kan bære varmt eller kaldt vann vasker, dusjer, toaletter og mange andre kamper. Komprimering fittings gjør koble mangelfull PEX ut til bad vask rask og enkel.

Instruksjoner

•Locate viktigste vannlinjen utkobling ventil inne i ditt hjem og dreie med urviseren stenge strømmen av vann til hele huset.

•Locate av PEX spire. Stubben ut er vanligvis plassert langs bunnen av gulvet eller baksiden av veggen direkte under vasken. Stubben ut kan identifiseres ved de to stykker av PEX-rør som stikker ut. Én linje er for kaldt vann og den andre for varmtvann linje. Varmt vannlinjen skal være merket med en farge, som røde, på siden av røret.

•Plasser en Sharkbite vannlinjen ventil over hver stub-outs. Trykk ned på ventilen slik at det glir over røret så langt som mulig. Sharkbite tilkoblingen krever ikke noen tilleggsverktøy, som komprimering passer innenfor ventilen vil permanent holder røret sikkert.

•Start ventil kontrollknappen urviserens retning til stramt. Dette vil sikre at vann ikke inn linjene før installasjonen er fullført. Enkelte ventiler trenger bare en kvart-sving, mens andre krever flere fullt rotasjoner å lukke dem helt.

•Skru på flettet vann på den gjengede tilkoblingen på slutten av hver ventil. Dreier mutteren på vann linjene for hånd til tett og deretter slå dem hver mer full rotasjon med en tang.

•Illuminate arbeidsområdet under vasken med en lommelykt eller arbeide lys.

•Trekk åpne ender vann linjer opp til bunnen av kjøkkenvasken tappekran. Plass vann linjen som er koblet til varmtvann røret, merket med røde eller noen annen farge, til venstre kontrollventilen på vasken. Skru mutteren på vannlinjen på den gjenget koblingen som stikker ut under venstre kontrollknappen. Stram for hånd og følger med en full rotasjon med en tang.

•Plasser vannlinjen som er koblet til kaldt vann rør til høyre kontrollventilen på vasken. Skru mutteren på vannlinjen på den gjenget koblingen som stikker ut under venstre kontrollknappen. Stram for hånd og følger med en full rotasjon med en tang.

•Start både av kontroll knotter på Sharkbite ventilene mot å åpne strømmen av vann i vasken. Slå viktigste vann ventilen mot klokken for å starte strømmen av vann til huset og teste både tappekran håndtak.

Tips og advarsler

  • Alltid slå av vannet til huset mens du arbeider med rør.