Slik fjerner både fettflekker

September 19

Fet, olje-basert flekker kan være svært vanskelig å fjerne. Dette er delvis på grunn av de kjemiske egenskapene av fet stoffer. Fett, generelt oppløses lett. De liker å holde sammen, og når de ikke kan holde sammen, de liker å klamre seg til andre overflater, for eksempel stoff, stein eller hud. Heldigvis, du kan bli kvitt noen slags stygge, sta fett flekken gang for alle.

Instruksjoner

•Fjern fett flekker fra vaskbare stoffer ved å dekke hele flekken i oppvaskmiddel. Gni sidene av stoffet sammen å arbeide dish såpe i fett. Plasserer stoffet i varmt vann og la den suge i 5 til 10 minutter. Skyll det behandlede området med hvit eddik og vask som normalt. Sjekk stoffet på slutten av vaskesyklusen å sikre flekken er fjernet, før plassering i tørketrommelen. Hvis flekken er der fortsatt, gjenta.

•Få fett flekker av ikke-vaskbare stoffer, for eksempel tepper, av blotting opp så mye av farging agent som mulig med papirhåndklær. Dryss området med cornmeal. Tillate cornmeal å sitte i 15-20 minutter og fjerne av penselen i en feiebrett med stiv-bristled pensel. Hvis flekken forblir, fukt en svamp med en 50/50 løsning av hvit eddik og vann. Dekk området med svamp for 3 til 5 timer, sikre svampen forblir fuktig hele tiden. Skyll med kaldt vann og gjenta etter behov.

•Ta fett av Lær eller semsket skinn ved å holde de berørte materialet over en dampende gryte i 1 minutt. Strø talkum pulver over flekken. Gni pulveret inn i stoffet med fingrene, med små, sirkulære bevegelser. Tillate stoff til tørr overnatting og deretter børste pulveret vekk med en stiv-bristled pensel.

•Eliminate fett flekker fra vaskbare overflater, for eksempel stål, plast og keramiske ved å lage en tykk pasta fra pulverisert vaskemiddel blandet med en liten mengde vann. Bruke lim på flekken og la den sitte i 30 minutter. Tørk vaskemiddel unna med en våt og stige grundig for å fjerne eventuelle rester av såpe. For ytre flater, for eksempel betong eller murstein, la lim stå over natten. Helle kokende vann over det behandlede området. Når vannet er avkjølt, skrubbe med en stålbørste og skyll med kaldt vann.

•Ta fett av tapet ved å lage en tykk pasta fra cornstarch og vann. Spre et tykt lag med lim over stained området, og la den i 24 timer eller til helt tørt. Børste tørket pulveret vekk, og gjenta så mange ganger som nødvendig.

Tips og advarsler

  • Tennvæske kan brukes til å fjerne fett flekker, men det har vært kjent å misfarges stoffer, så teste det i et iøynefallende område før du bruker.