Slik fargestoff med anlegget farger

September 4

Slik fargestoff med anlegget farger

Planter, med noen du kan ha i ditt eget kjøkken, har vært brukt som stoff fargestoffer i hundrevis av år. Planter kan brukes til å produsere en farge av regnbueørret. Eksperimentere med anlegget fargestoffer er en pedagogisk aktivitet som speidere kan nyte. Plante-farget stoff kan også brukes til å lage en unik gave. Når samle planter i naturen for å bruke for å dø, husk å aldri fjerne alle art fra et område. La nok slik at den kan fylle selv.

Instruksjoner

•Velg anlegget du vil bruke for fargestoff. Løk hud eller gulrot røtter vil farge stoff oransje. Valnøtt skall, te og kaffe farge stoff brun. Jordbær og kirsebær slå stoff rosa. Rødkål eller blåbær gi deg blåfarge fabric. Rødbeter røde stoff. Gress eller spinat produsere grønne stoff. Du finner omfattende lister over fargene produsert av planter å farge stoff med enkel online søk.

•Chop din plantemateriale og plass i en pott. Legge til dobbelt så mye vann som plantemateriale til potten. Bring vannet til en byll og La småkoke i en time. Belastning, beholder alle av væsken, som blir fargestoff.

•Gi en pott på 4 kopper ferskvann og 1 kopp destillert hvit eddik til en byll. Legg stoffet i potten og bringe den tilbake til en byll. La småkoke i en time og så avløp. Skyll stoffet i kaldt vann og klem ut overflødig væske. Dette forbereder stoffet døende vil hjelpe det ta og holde fargen.

•Plasser våt stoffet i potten vann med fargestoff. Bring til en byll og småkoke til stoffet er en mørkere enn du ønsker det ferdige produktet. Stoffet vil tørke lettere. For en enda dypere fargestoff, Tillat stoffet å sitte over natten i potten.

•Fjern stoffet og skyll under kul vann til mer fargestoff går fra den. Alltid vaske hånd-farget tøy separat og i kaldt vann.

Tips og advarsler

  • Bruk gummihansker mens farging, som plante fargestoffer kan flekken huden.
  • Anlegget fargestoffer kan være giftig. Unngå inntak blandingen og ikke bruk fargestoff potten igjen for matlaging.