Slik Dekorer med en buet gardin stang

October 11

Slik Dekorer med en buet gardin stang

Før oppfinnelsen av arch-top gardin stanga, dekorere windows med en buet topp kan være en utfordring. Buede vinduer, kalt Palladios windows for 1500 arkitekt og forfatter Andrea Palladio som gjenopplivet denne klassisk gresk-romersk stil, kan være en home mest slående trekk. Dekorere Palladios windows var tidligere begrenset, i mange tilfeller å hengende rett gardinstenger over den høyeste delen av vinduet. Metoden gjemte kurver og forvrengt proporsjoner gjør windows ser høy og klosset. Buet gardinstenger tilbake design vekt til Palladios vinduet glatte kurver, gi hjem decorators en mer behagelig løsning.

Instruksjoner

Mål

•Measure vinduet. Lage en tegning i vinduet for å Registrer målinger. I tillegg til omrisset av vinduet, tegne en rett linje fra punktet hvor kurven begynner til venstre til punktet hvor det ender til høyre. Deretter måle buede øverst i vinduet med en fleksibel målebånd, starter på den ene siden og fortsette over buen til den andre siden. Du vil sannsynligvis måtte bruke en stige. Den totale målingen av kurven i inches er buet stangen må. Også måle den bredeste delen av den rektangulære delen av vinduet fra side til side på en rigid metall tape og holder den nivå. Det er lurt å måle hvert område to ganger for å unngå feil. For en valance trenger du en måling av dybden på kurven. Start ved å finne middelverdien linjen gjorde fra venstre til rett over, der kurven begynner og slutter. For å finne midtpunktet, mål fra sentrum til toppen av buen. Hvis du planlegger å henge gulv-lengde gardiner, ta flere målinger av vinduet. Mål fra gulvet til midtstilt øverst eller høyeste delen av vinduet og også måle fra gulvet til toppen av siden av vinduet rett før fremveksten av buen.

•Review din valance dekorere alternativer. Gå til en gardin eller hjem dekorere butikken for å se ferdige design. Du kan se bilder på Internett, men det er ingenting som å se vinduet behandlinger i person til å hjelpe deg i ditt valg. Problemet med de fleste valances er at bunnen er rett over og effekten er en sagging ruffle rundt toppen av en buet vindu. Det er imidlertid noen klar-laget swags og valances som ser fine hengende fra en buet stang. Som en stang bruk cup kroker mellomrom rundt vinduet og drapere en lengde på stoff eller en ferdige swag å ramme vinduet. Eller velg design som tilbyr ferdige vimpler eller swags som bryter den nederste linjen i valance. Unngå design der bunnen er selv eller rett over. Hvis du ikke finner det du vil, må du ha din valance skreddersydde.

•Consider lang gardiner eller østerriksk nyanser. Hvis du vil gulv-lengde formelle gardiner, kan du bruke en valance som vil henge fra den høyeste delen av kurven-top stangen til noen inches under start buede øverst på hver side. Du kan bruke en separat rett stang under valance. Du kan også velge østerriksk-typen valances eller gardiner der på shirring kan justeres over teppet. Selv om det vil være ulike mengder fylde i midten og sider, kan du oppnå en straight-over ser med disse designene. Selvfølgelig, passer skreddersydde gardiner alltid. Et godt kompromiss ville være å ha en tilpasset valance laget som passer de buede, deretter bruke ferdige rett gardiner lengden på windows. Husk å tillater tre-fire inches overlapping valance skjuler gardin maskinvare og stangen. Dette ser best når valance og gardin i en solid stoff i samme lys farge, som krem.

Velg en gardin stang

•Velg en klar stang for ren eller nedtonet behandlinger. Bøyelig klart stenger er bra for buede øverst, runde eller ovale vinduer. De er stor med stupbratte gardiner som de synes å bli usynlig. Akryl stenger, kalles "krystallklart stenger," kan lett bli kuttet, og de vil bøye rundt kurven av vinduet. Mange stenger kommer med en maskinvare kit som inneholder installeringsinstruksjoner og deler for å henge stangen.

•Hvis du vil lukke gardinene, traversering stenger er et godt valg. Den buede-top enken, og andre bay eller buede vinduer, vil dra nytte en buet traversering stang hvis personvern eller lys screening er nødvendig. Du kan kjøpe stenger av foten og kutte og bøye disse stengene til vinduet. Traversere metallstenger er ofte laget av aluminium og kommer i ulike vekt spesifikasjoner håndtere gardinene i forskjellige vekter.

•Tilpasset buet stenger er et godt valg for detaljerte dekorere planer. Der en spesiell ferdig eller fancy finials er nødvendig, er egendefinert stenger en ideell løsning. De kan være laget av aluminium, stål eller jern. Gardiner i en synlig stoff, eller som har flere lag, håndteres lett med egendefinerte rod bestillinger. Husk å gi god tid som egendefinerte fabrikasjoner kan ta en stund.

Tips og advarsler

  • Sammenlign priser for å avgjøre om forhåndsdefinerte eller egendefinerte gardiner beste.
  • Sjekk ut de mange stoff alternativene tilgjengelig for ferdige gardin.
  • Gi god tid for egendefinerte rekkefølger.
  • Få hjelp når du måler høye vinduer.
  • Hvis vinduet er utsatt for lyse sollys, unngå mørke gardiner som de pleier å visne og bli stygge.
  • Hvis du har en minimal budsjett og windows i uvanlig størrelser, vurdere sy gardiner selv hvis du har ferdigheter.