Slik Care for parkett

November 12

Parkett gulvfliser er en populær gulv for hjemmet. Historisk de var laget for hånd og hadde mange forskjellige design. I dag brikkene er laget av løvtre og har vært i bruk i ca 30 år. De er tynn, lett og rimelig motstandsdyktig mot misbruk. Dette gulv er lett å vedlikeholde. I eldre boliger, parkettgulv generelt har en lakk, lakk eller skjellakk ferdig, mens i nyere boliger, har parkett vanligvis klarlakk av polyuretan.

Generelt omsorg

Som med de fleste gulv, bør du regelmessig feie og vakuum parkett og noen ganger gå over dem med en fuktig mopp. Siden det er tre, skal moppen lett fuktig. Dekke gulvet med tepper til å beskytte det, spesielt i sterkt trafikkerte områder nær inngangsdøren og kanskje på kjøkkenet. Tørke opp søl med en klut. Du kan fjerne slitemerker bruker en en fin stålull pad og gulv renere. For å ta opp små områder, bruke en spesiallaget voks pinner i samme farge gulvet. Farge området med staven, skrape av overflødig og buff området med en myk klut. Unngå iført høyhælte sko på gulvet, som de kan bulk eller lage riper i gulvet. Ikke dra møbler over et tregulv. Løft møbler, og om mulig sette tre protector dekker under bena på din møbler.

Reparasjon

Parkettgulv visne ofte i flekker, vanligvis på grunn av slitasje av lakkeller polyuretan avslutning. Du kan refinish disse etasjer, ved sliping og deretter bruke en ny strøk eller to av polyuretan sealer. Noen ganger er det vannskader eller misfarging til et lite område. I dette tilfellet kan du reparere akkurat det området. La noen maskeringstape rundt den skadede delen, og deretter sand, flekker og sette på en ny finish.

Har du mangler brikker i din parkettgulv, ta en bit til oppussing butikken og finne det beste treffet i farge og korn bruke reparasjonen. Har den nye delen kuttes til riktig størrelse og form, og bruk en polyvinylacetat lim til å holde det på plass. Sand og etterbehandling som gulvet, og det bør se ut nye.

Refinishing

Du kan også refinish hele parkett-gulv av sliping og deretter ferdig med flere strøk med polyuretan. Med et stort område av gulv bør du ha en profesjonell refinishing selskapet ser på det og gi deg et anslag. Avhengig av tilstanden til gulvet og budsjettet foretrekker du kanskje å ha refinishing gjøres profesjonelt.