Slik Care for orientalsk påske lilje omsorg

January 31

Oriental Stargazer lily er en iøynefallende og dramatiske medlem av Lilium familien og blomster om sommeren, spesielt August, i USA. Som andre sant liljer, Oriental Stargazer blomster vokser på toppen av en høy, stive grønne stilk og har smale stroppen blader. Stjernetittere kan lett komme 3 fot i høyde og kan vokse nesten like bred. De trives i full sol og krever jevnt fuktig men aldri gjennomvåt jord.

Instruksjoner

•Plant påske pærer pek side opp og rot side ned i høst eller tidlig på våren i fuktig men godt drenert, rik jord i et solrikt område. Masse linjeavstand et ulikt antall samme pære i grupperinger av tre eller flere ca 10 inches fra hverandre og ca 4 inches dyp.

•Deadhead lilje blomstrer festes eller klippe dem fra stammen med ren skarpe beskjæringssakser, forlater av stilkene og forlater i sted å lade pære. Klippe bort gamle stilker og blad bladverket i sen høst eller tidlig på våren bare med mindre høsting snittblomster.

•Skjære stjernetittere husholdning vises med skarp ren beskjæringssakser og på bias. På grunn av deres sterke arkitektoniske tilstedeværelse og flere blomster per stengel ser stjernetittere bra ut i høye vaser med tre til fem stammer. Alltid plassere dem i en ren vase fylt med kaldt vann og med noen blader som faller under vannlinjen fjernet.

•Mulch over alle nye lyspærer i høst før snøfall eller tunge frost med minst 5 inches av kompost, forlater eller strimlet tre hvis du bor i et kaldt klima.

Lysrøret gjødsle jorda rundt foten av lily med en fosfor-rik blanding som 5 - 10 - 10 vannløselige generelle gjødsel minst en gang og muligens to ganger i året. Gjødsle oftere hvis du er i et område der planter bladverket bor året rundt.