Slik Care for lilla busker

September 14

Slik Care for lilla busker

Lilla er en blomstrende busker som består av 25 arter innfødt til Asia og Europa. De kan vokse opp til 30 fot i høyden, men de fleste bare rekkevidde om 10 fot. De produserer store klynger består av mange små blomster mellom 5 og 10 millimeter i diameter. Blomster vanligvis produserer en sterk duft og er lilla, gult eller rosa farge. Lilla busker er lett å omsorg for og krever bare sporadisk vedlikehold når etablert.

Instruksjoner

•Plant lilla busker i full sol i løpet av våren. Kontroller plasseringen mottar fint luften omløpet og ikke er blokkert fra vinden, eller fungal angrep kan skje. Kombiner dolomitic kalkstein med jord før planting for å heve pH. Se produsentens instruksjoner for riktig dosering.

•Et lilla busker i fire til fem minutter tre ganger i uken i løpet av første uken. Redusere vanning to ganger i uken i den andre uken og en gang i uken fra tredje uke til anlegget er godt etablert. Vann moderat gang per uke etter anlegget er opprettet, og bare på uker mottar ingen nedbør.

•Spread 2 inches av mulch over bakken rundt lilla busker. Dette isolerer jord, bevare fuktighet og gir ekstra næring for anlegget. Oppdatere laget av mulch når det blir synlig forverret. Makulert cedar mulch anbefales, så det er også en mild plage frastøtende.

•Feed lilla busker en gang per år begynnelsen våren på andre året av vekst. Bruk ½ kopp langsom utgivelsen gjødsel for hver 10 kvadrat fot jord rundt lilla bush. Tillat ikke gjødsel å berøre foten av anlegget eller nitrogen vil forårsake brannskader.

•Prune tilbake overgrodd lilla busker i slutten av vinteren like før ny vekst begynner våren. Bruk beskjæringssakser for å klippe anlegget tilbake så langt som ønsket, men omfattende beskjæring kan føre ingen blomstrer sesongen. De beste resultatene, sviske bare uregjerlig eller ødelagte greiner.

Tips og advarsler

  • Dolomitic kalkstein kan kjøpes på velfylt plen og hage butikkene. Velg en sykdom-motstandsdyktig cultivar av lilla å unngå håndtere pulveraktig mugg og andre plager.