Slik beskytter vegetabilsk planter fra skadedyr

January 8

Slik beskytter vegetabilsk planter fra skadedyr

Skadedyr er et vanlig problem når økende alle typer anlegg og grønnsakdyrking er intet unntak. Akkurat som grønnsaker er spiselige og sunt for mennesker, gi de også næring for insekter og parasitter som vil sluke avlinger hvis ikke kontrollert. Beskytte grønnsaker fra skadedyr bør være en høy prioritet for alle beskjære eier. Det krever regelmessig flid å hindre grønnsaker blir skadet.

Instruksjoner

•Plant grønnsaker med nok plass mellom dem som bladene vil tørke etter vanning. Dette hjelper også hindre skadedyr i å spre fra en plante til den andre.

•Et og gjødsle grønnsaker riktig å holde dem så frisk som mulig. Hver grønnsak vil ha forskjellige vanne og gjødsle behov men hovedregelen, gjødsle to ganger i året til våren og tidlig i høst og vann regelmessig for å holde jorda fuktig uten er. Bruke både vann og gjødsel til bunnen av vegetabilske anlegget i stedet for toppen så den når røttene. Grønnsaker som er syke eller begynner å råtne vil ofte tiltrekke mer skadedyr som kan deretter spres til din sunn avling.

•Apply et plantevernmiddel til grønnsaker som de vokser. Følg alle instruksjonene på din bestemt plantevernmidler å sikre at du bruker riktig mengde og legger til rett tid av året. Misbruke plantevernmidler kan dårlig skade avlinger og skade jord for fremtidig vekst.

•Kontroller grønnsaker regelmessig for skadedyr. Hvis en grønnsak har små biter mangler eller begynner å vil., kan skadedyr være ansvarlig. Plaget avlingen bør skilles fra friske grønnsaker hvis mulig for å hindre skadedyr i å spre til resten av beskjære. Hvis beskjæringen er døende, fjerne den og brannsår den å drepe noen sykdommer fremdeles.

•Bruk gjerder for å holde større skadedyr som gnagere av din vegetabilske voksende området.