Slik beskytter en benkeplate

May 25

Benkeplater finnes i mange forskjellige materialer fra naturstein og fliser plast-baserte laminater og betong. Fargevalg er uendelige og det er en benkeplate som passer hver dekorere stil og budsjett. Hver type countertop har sine fordeler og ulemper, og alle krever grunnleggende Stell og vedlikehold. Ivareta benkeplater holder dem ser ny og hjelper dem vare lenger. Tiltak skal se etter din tellere vil beskytte investeringen du har gjort i ditt hjem.

Instruksjoner

•Seal countertop. Nesten alle countertop materiale krever tetting å beskytte dem fra flekker. Tre countertops skal være ferdig med mineralolje hvis du har tenkt å kutte rett på dem og ikke tankene kniv merkene. Ellers bruk polyuretan for fullføre dem. Granitt og marmor benkeplater nytte blir forseglet med en forsegling som impregnates stein i stedet for sitter oppå den. Bruk en ph-balansert sealer, som inneholder ingen syrer, på skifer, og lime voks gjelder betong som beskytter. Eldre laminat countertops skal oppdateres med et lag med voks formulert for laminater.

•Rengjør countertop. Rutinemessig rengjøring alle typer countertop holder det ser best. Tørk bort søl så snart som mulig på alle typer benkeplater å unngå flekker. Laminat benkeplater, som Formica, kan rengjøres ved å tørke med en fuktig klut og venstre tørke. Stein benkeplater som granitt, skifer og marmor skal tørkes med en fuktig klut daglig og rengjøres med en nøytral ph rengjøring en gang i uken. Tørk solid overflate tellere som Corian med en fuktig klut, men motstå fristelsen til å bruke Windex eller et lignende produkt som dette vil til slutt føre til en skyet film. Unngå harde, slipende rensemidler på alle typer benkeplater som de vil avlyse, pit og prege overflaten.

•Shield countertop fra varmen. Plasser varme gryter, panner og retter på hot pads, trivets eller skjærebrett å sikre noen typer benkeplater. Laminat benkeplater vil svi og smelte hvis utsatt for varme men granitt og marmor benkeplater skades ikke når en hot pot eller parabolen er plassert på dem. Varmen vil svi tre som deretter må være refinished.

•Bruk en brødfjel. Kutte på noen benkeplater resultater i kniv merker og huljern. Bruk alltid et skjærebrett når en laminat benkeplate og en tre benkeplate som ikke er behandlet med polyuretan. Ikke kutte direkte på Corian. Det vil ripe. Granitt og marmor vil ikke være riper av kniver, men kan matte dem.

Tips og advarsler

  • Du kan bruke en blanding av 1/4 kopp isopropylalkohol til 1 QT vann til å rense granitt.
  • Fjerne diamantringer før du arbeider på granitt countertop. Diamanter er vanskeligere enn granitt og vil kutte den.
  • Unngå å utsette marmor tellere limes eller rabarbra som de er svært sure og vil etse marmor.