Slik beskytter din nylig plantet frøet grønnsakshage

March 25

Slik beskytter din nylig plantet frøet grønnsakshage

Mange grønnsaker gjør best når direkte seeded i hagen. Planter har ikke justere til utendørs, og det er ingen fare for rot skade siden grønnsaker ikke er transplantert. Dessverre, mus, fugler og andre skadedyr vurdere frøene mat og bruker dem før de har en sjanse til å spire og vokse. Kaldt vær kan også drepe frø akkurat som de begynner å spire. Beskytte hagen etter seeding holder skadedyr og vær fra drepe avlingen før den har en sjanse til å selv begynne.

Instruksjoner

•Erect et gjerde rundt sengen å holde kaniner og andre små dyr ut av sengen. Begrave bunnen av gjerdet 6 til 10 inches i jord å hindre gravende, og gjøre gjerdet minst 3 fot høye hindre dyrene i å hoppe over.

•Lay fugl netting eller ¼-tommers hønsenetting over hele sengen etter frø for å holde fugler og mus ut. Tynge kantene av nettingen eller wire slik dyrene ikke kan kravlesøke under den. Bruke jord eller steiner som en vekt. Fjern ledningen når seedlings begynner å vokse gjennom den.

•Dekk senger med flytende rad dekker, som beskytter mot fugler og vær. Rad dekker er laget av en lett, pustende stoff som lar mer lys skinne gjennom så frø kan fortsatt spire. Tynge kantene på rad dekker, så fugler ikke kan få under den og frø.

•Plasser personlige cloches over frøene. Skjær bunnen av en melkekartong å gjøre en hjemmelaget cloche, eller bruke kjøpt cloches. Angi melkekartong eller cloche over seeded området, trykke kantene 1 tomme i jorden. Cloches beskytter mot vær og de fleste hage skadedyr.

Tips og advarsler

  • Cloches og rad dekker kan beskytte unge planter som frø. Fjerne dem når temperaturen varm, eller når de er store nok til at de berører cloche sidene.
  • Fugler vanligvis la planter alene når plantene er 6 inches høy, råder tjenesten University of Nevada samarbeidsvillig forlengelse.