Slags blomster

January 29

Slags blomster

Blomster er verdsatt for sin skjønnhet og eleganse, men de har også en viktig funksjon i den naturlige verden i tiltrekke pollinators og dermed spre sine overordnede planter. Mens det er tusenvis av plantearter med tydelige coloring og dufter, deles inn i grupper basert på symmetri og bladet formen, i tillegg til om de blomst permanent eller årlig.

Sympetalous

Sympetalous blomstene har sine kronblader sammenføyde eller semi sluttet. Blomstene selv kan ha flere former: de kan være trakt-formede, brede øverst og smale ved; de kan være campanulate, smalere og i form av en klokke; de kan være rørformede, lengre enn de er brede; og de kan være bilabiate, som presenterer uregelmessig corolus med to svært forskjellige lepper, med den øvre laget av to kronblader og lavere en gjort melder tre. Bindweed og Morning Glory er eksempler på en trakt-formede blomst rosmarin er et eksempel på en bilabiate blomst og Pteridium aquilinum er et eksempel på en campanulate

Polypetalous

Kronbladene i polypetalous blomster er ikke med i det hele tatt. I stedet er de ordnet separat fra hverandre. Polypetalous blomster generelt har tre, fire eller fem petals, og disse blomstene er roser og camellia.

Actinomorphic og Zygomorphic

Actinomorphic blomster kan deles inn i to like deler hvis en linje er trukket gjennom deres center fra den ene til den andre. Dette gjelder uansett hvor linjen er trukket. Fleste av blomster kan bli klassifisert som actinomorphic. Zygomorphic blomster kan deles i to likeverdige deler bare hvis de er delt bilateralt, med en enkelt fly av symmetri.

Ettårige planter, stauder og Biennials

Blomstrende planter kan enten klassifiseres som ettårige eller stauder, avhengig av hvor mange av årets sesonger de er kjøpedyktig overleve gjennom. Flerårige blomster, for eksempel purple coneflower, dør i den øverste delen hver vinter, og deretter vokse tilbake våren. Noen blomster, som den rosa primrose, kan overleve i tre eller flere sesonger. Biennials, som foxglove, krever to år å fullføre livssyklusen, og blomster i sin andre sesong. På den annen side, årlige blomster, for eksempel slettene coreopsis bare vokse under vekstsesongen og senere dø av.