Skyggelegge flerårige blomster for Colorado

January 29

Skyggelegge flerårige blomster for Colorado

Opprette en skygge hage kan først virke som en skremmende oppgave, men det virkelig koker ned til å velge riktig anlegget for rett sted i hagen din. Siden de fleste av Colorado jord tendens til å være tørr, er det avgjørende å jobbe med jord å legge fuktighet og næringsstoffer. Legge til 3-4 inches av organiske materialer som kompost jord å oppmuntre fuktighet oppbevaring og berike jord. Mens de fleste stauder foretrekker fullt sollys, vil flere trives i Colorado Skyggelegg gardens.

Hosta

Hosta, kalles plantain lily, er en av de mest kjente skyggen kjærlig stauder og trives i delvis dyp skygge. Mer enn 2500 ulike kultivarene er tilgjengelig, alle har prangende blader og bustete, lily-lignende blomster som blomstrer om sommeren. Blad fargen varierer blant varianter; fargene inkludere gull, blå, grønn, hvit og spraglete kombinasjoner av farge. Lys kravene varierer i henhold til art. For eksempel blå blader varianter krever full til moderat skyggen og vil lide blad brenne med soling; men er andre varianter mer tolerante av solen.

Coral bjeller

Coral bjeller legge til levende farger og klokkeformede blomstrer områder av hagen som mottar full-til-delvis skygge. Disse skygge-kjærlig stauder kan tolerere Colorado klima men krever rik, fuktig jord. Legge til kompost til jord før planting er avgjørende for økende jord næringsstoffer og væskeansamlinger. Coral Bells er en semi eviggrønne flerårig som blomstrer i forskjellige nyanser av rød, laks, rosa, hvit og koraller. Løvverk fargen varierer blant varianter og inkluderer kobberrøde-oransje, lilla, chartreuse, grønt og svart.

Blødende hjerte

Dinglende, hjerte-formet blomster pryder blødende hjerte planter gjennom våren. Blomstene blomstrer i farger som lilla, rød, hvit eller rosa. Plante blødende hjerter i et område som mottar lys og mellomstore skyggen og har rik, godt drenert jord. Årlige pleie inkluderer legge til en 1 tommers lag av kompost og 2 tommers lag mulch i planting våren. Dette fraråder Luke dannelse og hjelper tørre Colorado jord holde på fuktigheten.

Kannah Creek bokhvete

Kannah creek bokhvete trives i full-til-delvis skygge og er lett tilpasses de fleste jord typer. Planter bli 12 til 15 fot og er eviggrønne med løv som forblir grønne gjennom hele vekstsesongen og endres til et pulserende lilla-rød under sen høst og vinter. Plantene blomstrer fra mai til juli med klynger av gule blomster.

Foxglove

Foxglove er en skygge-kjærlig viser disables i hagen, blomstrende med høye toppene med rørformede blomster i farger som hvit, rosa, gul, lilla eller rød. Planter foretrekker fuktig, godt drenert jord og lys til mellomstore skygge. Foxglove gjør ikke godt i dype, full skygge. Foxglove er giftig og bør oppbevares utilgjengelig for barn og kjæledyr.