Skyggefull forgården designideer

January 31

Skyggefull forgården designideer

Skyggefull front yards tilbyr innbydende innganger til besøkende. Mange planter oppfylle betingelsen landskap av skyggen mens gi farge og tekstur fra blomster og planter. Å lage en kul utendørs rom er et landskap design prinsipp som gjør nyter planter og gir sanctuary og mat kilder for fugler mulig.

Torv

En av de største landskap utfordringene for skyggefulle yards vokser gress. Selv om det skyggen-tolerant torv gress, betyr toleranse ikke at gress vil trives i tett skyggen. Prinsippet av xeriscaping og effektiv bruk av vann i landskapet, er å eliminere gressletter områder og erstatte dem med mulch. Mulch kan stå alene eller danne et dekke for blomsterbed eller busken plantings. En annen design idé er å plante groundcovers stedet for gresset. Bungleweed (Ajuga repetans) er en av de beste groundcovers for tunge skygge, ifølge Denton County mester gartner nettstedet.

Trær

Skyggefull front yards etablert vanligvis trær og busker, som danner rammeverket for andre landskap planter. Hvis du har et brennpunkt prøven tre, kan mange japanske maples vokst store potter og plassert på eller nær en home inngangen. Orantum (Acer palmatum) er en skygge-tolerant plante som vokser i containere. University of Florida IFAS forlengelsen nettside tyder belysning dette treet om natten for å vise sin grå multi-trunked gråt form.

Busker

Høye camellias kan plantes som vertikale interesse en front hjørne av huset med kortere busker, som hortensia eller asalea, foran. Busker med løvverk interesse for anker blomsterbed er vindrueranker holly (native mahonia) og gullstøv (aucuba), som har gule prikker på mørk-grønne bladverket. Amerikanske kristtorn (Ilex opaca) kan vokse i skyggen som en evergreen understory plante. Kvinnelige planter produserer lyse røde bær om vinteren for Christmas dekorere eller tiltrekke fugler å vinterlandskapet.

Blomster

Årlige blomster, som impatiens og torenia, låne farger for å lyse opp skyggefulle landskap. Coral bjeller (Heuchera) og skum blomst (tiarella), er haugen-forming stauder som holder høy blomsten stilkene over ganske løvverk. Hostas er pålitelig mainstays skygge hagen som dyrkes generelt for sine blader, men de produsere høye toppene med klokkeformet blomster om sommeren som tiltrekker kolibrier. Brukt som fundament plantings, grensen planter eller beholder prøver, kommer hostas i en rekke løvverk former, størrelser og farger.