Skygge-kjærlig klatring Vines

October 18

Skygge-kjærlig klatring Vines

Klatring vinstokker legge skjønnhet og et snev av ro til ethvert hjem eller hage. De gir isolasjon mot varmen fra solen og selv hjelp i Skjul strukturelle feil som hus tendens til å erverve år går. Et espalier fylt med blomstrende klatring vinstokker legger til en forfriskende appell og en avslappende atmosfære i en skyggefull hage.

Vekst vaner

Skygge-kjærlig klatring vinstokker trives og klatre på tre måter: av tentakler, twining og klamrer seg. Tentakler er vinrankene anker, som vokser ut av og nå ut fra vintreet. Disse tentakler svøpe seg å støtte de kan nå. Twining vines, derimot, vind deres stammer rundt alle struktur for støtte. Klamrer seg vinstokker klatre bruker tentakler som fester seg til overflaten eller du tilknytter antenne rootlets fra deres stammer i sprekker.

De fleste foretrakk klatring Vines

Raskt voksende trompet vintreet, også kjent som hummingbird vintreet, har lyse oransje eller røde blomster, som er kolibrier. Disse vinstokkene nå opptil 40 fot og blomstre for det meste av sommeren. De er sterkt anbefalt som veggen og espalier klatrere, spesielt for aldring strukturer som gjerder og forvitret vegger. Flerårig clematis vinrankene, kan leve over 20 år, gitt rett miljømessige elementene. Disse vinstokkene foretrekker delvis skygge, men kan også tåle direkte sol Hvis plassert nord beliggenhet. Klatring hortensia vintreet kan vokse godt med sollys og delvis og full skygge. Den tilpasser godt til varierende temperatur siden US Department of Agriculture hardførhet sonen er 4 til 10. Det kan bli veldig høy og kan overmanne din terreng.

Vedlikehold

De fleste skygge-kjærlig vinstokker er aggressiv og invasive. De har muligheten til å vokse kraftig og ukontrollert. Gi dem nok plass og rommet seg og klatre for å minimere beskjæring. Plass clematis vinstokker på et gitter eller en Wiresystem for å gi mer plass til tendrils å støtte vinrankene som planten vokser. Men krever noen snikende vinstokker svært lite støtte. Bare plassere selvklebende putene og de vil henge med svært liten innsats på veggene. Disse vinstokkene kan bli invasiv og krever mer plass i forhold til espalier vinstokker. Skygge-kjærlig ivy og klatring hortensia er gratis-klatrere og anbefales for nybegynnere.

Betraktninger

Velge rett skygge-kjærlig klatring vinrankene som ikke potensielle eiendom inntrengerne. For eksempel er den russiske vintreet, kinesisk wisteria og druerankene nyttige hvis du trenger skygge på en større skala. Plass dem fra huset, som de vil definitivt ta eiendommen. Ifølge The Telegraph er russiske vine et raskt voksende vintre, som er ideelt hvis du trenger en privat skjermen; men kan det også være svært invasive. Japansk wisteria er et bemerkelsesverdig syn siden det blomstrer voldsomt, men det krever også vanlig binde og beskjæring, som kan være meget beskatte. Riktig valg av skygge-kjærlig klatring vinstokker fortsatt avhenger av hva du vil oppnå høyde, blomster og deres evne til å gi og opprettholde skyggen.