Skygge-kjærlig busker & busker

October 31

Skygge-kjærlig busker & busker

Skyggen plantings kan skape en oase for frodige, kjøling grønne i landskapet, men ikke hvis busker og busker er hengslete og gullig på grunn av nok sol. Velg skygge-kjærlig Art for plante for å sikre at din skyggen plantings bo sunt og tett, med rik vekst som gir personvern eller oppretter en utendørs rom for behagelig sommer glede.

Lys

Hortensia busker, hortensia spp., har lenge vært en elskede landskapet plante. Tilgjengelig i store og dverg former, bærer stor snøball blomstrer i nyanser av hvitt, rosa og blått, vil hydrandeas tolerere lys skygge under trær. Witchhazel, Hammamelis virginiana, er en skog busk som trives i lys skyggen av løvtre dekke, og har herlig landskapet overraskelse for blomstrer i slutten av vinteren eller tidligste vårmånedene før selv de tidligste crocus og snowdrops har kommet. I tradisjonell hekk busk boxwood, Buxux sempervirens, vil også tolerere delvis skygge på kantene av skog.

Middels skygge

Middels skyggen, der planter er i skygge mesteparten av dagen, men får dappled sollys gjennom en overhead treet baldakinen, gir større voksende utfordringer enn lys skyggen langs kanten av tree beplantning. Forskjellige kultivarer av barlind tåler middels skyggen; University of Minnesota forlengelsen anbefaler Taunton barlind, japansk x. Media "Tauntonii." Mange av de mange variantene av viburnum og rhododendron vil også trives i middels skyggen, gi blomster og, i tilfellet viburnum, attraktive bær med skinnende grønt løv i de skyggefulle hjørnene.

Full sol tunge skygge

En av de vanskeligste områdene til liggende ligger nær vegger, der plantings får full sol i enkelte perioder av dagen og tett tunge skyggen i andre tider av dagen. Blant de få busker og busker som vil trives i disse vilt ulike lysforhold er den barlind sorten Japansk barlind "Dverg Bright Gold," som vil også legge fjærlett golden tekstur til din plantings. Japansk Berberis, Worm leder, også tåler ekstreme lysforhold miljøer. Rød kvist dogwood, Cornus sericea, legger helårig farge flekker full sol og mørk nyanse.

Tørr skygge

De fleste skyggen miljøer er også fuktig, med jord holde fuktighet som ikke er fordampet på grunn av varme solskinnet og uttørkende vinder. Tørr skygge områder som godt drenert høyereliggende løvtre skog steder gjør landskapsarbeid enda mer vanskelig. Ikke prøv å endre de underliggende grunnforholdene å gjøre det mer fuktighet intensiv, råder University of Delaware forlengelsen, men Velg busker og busker som er naturlig tilpasset tørr skygge forhold. Fothergilla store legger kobberfargen høst løvverk og fjærlett hvit tidlig sommer blomster til tørk skyggen plantings. Fjellet adromeda pieriene floribunda og evergreen mountain laurel, Kalmia latifolia, opprettes en tett understory i tørr skog skygge.