Skjermen dør maskinvare

October 4

Skjermen dører kan variere fra svært grunnleggende utdype eller fancy. Døren selv, sin screening og den tilhørende maskinvaren utføre relativt enkle grunnleggende funksjoner uavhengig av stil. Ofte dekorative eller arkitektoniske årsaker kan maskinvaren være stiliserte på bestemte måter.

Hengsler

Skjermen dør hengsler hovedsak fikse suspendere dør langs en kant og tillate den å svinge fritt å åpen eller stengt posisjon. I tillegg til sitt rent funksjonelle formål, kan de være dekorative. Mens såkalte rumpe hengselet er installert i utklipp (kalt mortises) i døra og døren syltetøy og er relativt skjult, skal H eller HL hengslene bli åpenbart tydelig på døren ansiktet og casing eller trim arbeid rundt døren. Som navnet antyder, er H og HL hengslene i form av respektive bokstavene.

Skjermen er så mye lettere enn glass, trenger skjermen dør hengsler generelt ikke å være så sterk som for en glassdør.

Låsene

Låsen av skjermen døren fungerer slik at døren å bli åpen og deretter holde kjeft sikkert. Skjermen døren låsene kan være så enkelt som et øye og en krok. Med denne låsen øyet skrus inn mot døren syltetøy eller trimme rundt døren og kroken er sikret til døren selv. Åpning og lukking er en enkel sak å unhooking eller hekte låsen.

En mer forseggjort låsen for en skjermen døren er en som er installert gjennom døren på innsiden og utsiden. På utsiden av denne typen låsen er det en slags lever med tommelen. Når deprimert, denne tommelen spaken kobles en klinke brikke på innsiden av døren og lar døren åpnes.

Skruer og stifter

Skruene er mest brukte lås for å sikre hengsler og klinker kanskje skjermen i en skjermen dør. Phillips skruer er generelt foretrukket over slissede skruer. Med en rillet blad av skrutrekkeren kan skli lett ut av sporet, muligens marring døren overflaten. Phillips skruer redusere eller eliminere dette problemet ved å ha en cross konfigurasjon for skrutrekkeren å passe. I tillegg til eller i stedet for skruer, kan skjermen knyttes til døren med stifter.