Skjeggete iriser vokser i Charleston, SC?

November 3

Skjeggete iriser vokser i Charleston, SC?

Det ville være en skam hvis du ikke kunne vokse skjeggete iris (Iris germanica spp.) i Charleston, South Carolina, fordi det er en iris (Iris spp.) gruppe med sterk og variert attributter, for eksempel farge, høyde og blomstrende ganger - viktige ingredienser i blomsterhagen. Heldigvis vil beared iris vokse i gamlebyen, som faller i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8a gjennom 9a. Skjeggete iris er hardfør USDA soner 3 til 8.

Dyrking

Skjeggete iriser vokse fra rotstokker som ligner på ingefær rot vises på markedet. Iriser foretrekker alkalisk, godt drenering jord og en solrik beliggenhet med dappled skygge på ettermiddagen for å beholde fargene blekner. En jord test ville hjelpe du avgjøre hvilke endringer er nødvendig. Arbeide i gjødsel høyt kalium og fosfor og lite nitrogen. La forberedt sengen lå brakk et par uker og deretter plante rotstokker på overflaten med en dusting av jord over dem. Fjerne ferdig blomstrer og stilker oppmuntrer til videre vekst og flere blomster på de reblooming kultivarene. Iris klumper deles lett. I Sør-Carolina gjøres best fall divisjon hver årene.

Attributter

Skjeggete iris er lett identifiseres ved skjegg-aktig form av sin nedre kronblad. Bloom størrelser varierer fra sorten å sorten. De kan være så liten som 2 inches bredt til massive 7-tommers bred blomster på sterke stammer, og det er mange fargevalg. Denne gruppen av iriser blomstrer i tidlig på sommeren. Med bearded iris kultivarer i høyde fra 2 inches høy 5 fot, er det mange muligheter på hvor du skal plassere dem. De minste kultivarene bringe strålende farger til rock garden. De kan brukes til linje en bane eller kant en rosehage. Vurder å plassere dem blasts rundt en fugl bad eller andre hage ornament å markere en klassisk Charleston siden hage. Plasser høyere varianter i blomst grensen med hensyn til fargebalanse og flyt med andre planter i hagen.

Skjeggete Iris typer

Skjeggete iriser falle i seks sub grupper basert på størrelse. Generelt er mindre kultivarer først til å blomstre, så du kunne ha en samling av iriser alt blomstrende på ulike tidspunkter. Miniatyr dverg skjeggete iriser er de minste, vokser til 8 inches. En favoritt miniatyr dverg er "Bantam", som har mørk rød-lilla blomster. Standard dverg skjeggete iriser vokse til 15 inches. Vurdere aprikos-farget "programvaren" med sjokkrosa kanter. Mellomliggende skjeggete iriser vokse til 16 inches i høyden. Legge litt drama med "Røde Zinger." Grensen skjeggete iriser også vokse til 16 inches, men blomst litt senere enn de mellomliggende iriser. "New Wave" er ren hvit. Miniatyr høy skjeggete iriser har liten blomster, men høye skjeggete iriser er dronninger og det eksisterer tusenvis av kultivarer i denne sub-gruppe. USDA soner 8a til 9a, vil noen rebloom på sensommeren eller falle.

Andre hensyn

Bakteriell myk råte og iris borer er to potensielle problemer å se for. Hvis rhizome er skadet, og sitter i dårlig drenert jord, iris borer går inn gjennom den skadede delen av rhizome og fortærer det fra innsiden og ut. Det er viktig å holde området rundt plantene gratis blad rusk. Når du deler iris klumper i høst, ødelegge alle rotstokker som vises svakt eller befengt. Unngå å bruke gjødsel som fremmer myk råte. Unngå plante i full skygge, overusing gjødsel, overbefolkning og planting rotstokker for dypt. Resultatet blir dårlige vaner og lanky stammer.