Skifer vs skifer

January 31

Skifer vs skifer

Når det gjelder utendørs terrasser, dekk og veier, finnes det en rekke materialer du kan velge mellom, alt fra granitt å skifer skifer og utover. Foretrukne materialet for utendørs applikasjoner er skifer og skifer, ikke bare på grunn av sin robuste, naturlig skjønnhet, men også på grunn av sin holdbarhet. Mens de er like, er det noen forskjeller mellom de to som kan påvirke din avgjørelse.

Fargevariasjon

Når det gjelder å dekorere din patio, dekk eller plen gangvei, er fargen vanligvis en del av beslutningsprosessen. Skifer er også kjent som sandstein i mange deler av verden, og fargene har tendens til være grå, brun og røde eller nyanser av. Skifer, derimot, er like varierte som delen av verden det er brutt fra, med fargene oppstiller fra grå til svart, brunt, greener, lilla og utover. Mens jordfarger vanligste, finner du skifer i mange forskjellige farger.

Pris

Prisen er alltid en avgjørende faktor når det gjelder planlegging utendørs prosjekter, og i forhold til skifer og skifer, det er drastiske forskjeller. Den gjennomsnittlige kostnaden for skifer varierer fra rundt $4 til 6 dollar per kvadratfot, mens skifer prisene kan variere opp $25 til $35 per kvadratfot, for materialet. Spesialitet skifer kan koste mer, og din posisjon i landet kan også påvirke den faktiske prisen, men skifer er nesten alltid billigere enn skifer.

Installasjonen kostnadene

Gitt faktum at skifer er tyngre og vanskelig å manøvrere, det er derfor vanskeligere å installere i forhold til skifer. Mer manuell arbeidskraft involvert, høyere lønnskostnader vil bli. Store skifer operasjoner kan kreve bruk av tunge maskiner å løfte biter av stein på plass, mens skifer er nesten alltid solgt i fliser eller utleggermaskin, som betyr at det ikke krever tungt utstyr. Budsjettet vil avgjøre hva slags stein er best for deg.

Holdbarhet

Skifer er slitesterkt samlede, er skifer definitivt mer slitesterk i sammenligning. Skifer flisen er laget av sedimentet som har forsteinet over tid, men selv de mest holdbare typene skifer kan ha myke flekker der materialet vil til slutt pulver ut med foten trafikk og slitasje. Skifer, derimot, er vanligvis dannet av sandstein med andre bindingselementene, og mens det er også en sedimentær stein, det er langt mer holdbare enn skifer, og vil aldri pulver ut over tid.