Sju trinn for beredskap av et jordskjelv

May 10

Sju trinn for beredskap av et jordskjelv

Et jordskjelv er energien som frigjøres når jordens tektoniske plater Skift og traff hverandre. I 1995 utgitt Southern California jordskjelv Center (SCEC) en jordskjelvet beredskap håndbok kalt "sette ned røtter i jordskjelvet land." Den skisserer sju trinn å ta før, under og etter et jordskjelv for å minimere skader og skader.

Evaluere og sikre hjemmet

Begynn med å identifisere og eliminere potensielle farer i hjemmet, som innebærer sikre objekter som kan forårsake skade i et jordskjelv. Samleobjekter og elektroniske enheter skal være sikret med ikke-ødeleggende lim og stropper, henholdsvis. Plass tunge og skjøre varer, i tillegg til farlige og brennbare stoffer, lavere hyllene. Sikre bilderammer og speil med lukket kroker og jordskjelv putty. Utstyre kjøkken skap dører med låsene.

Opprette en katastrofe Plan

Identifisere sikre steder inne i hjemmet, og bli enige om en trygg møteplass å gjenforene med familiemedlemmer etter et jordskjelv. Angi en ut området venn som en katastrofe kontakt som alle medlemmer av familien bør ringe etter skjelvet. En lommelykt og solide sko bør være innen rekkevidde hver seng. Det er også viktig å ha en lett tilgjengelig brannslukningsapparat og vet hvordan det betjenes.

Montere katastrofe Kits

Familier bør opprette husholdning katastrofe kits, samt personlig kits for hvert medlem. Tidligere bør inneholde minst en gallon av drikkevann per person per dag, viktige dokumenter, førstehjelp rekvisita, lommelykter eller lys pinner, en batteridrevet radio og ekstrabatterier, hermetikk, kjøkkenutstyr og en manuell kan Boksåpner, varme klær, kjæledyr forsyninger, tepper og soveposer. Personlig katastrofe kits bør inneholde personlige dokumenter, kontanter, medisiner og reservedeler briller, hygiene forsyninger, en fløyte og snack mat. Barn kits bør inkludere komfort elementer som leketøy. Alle bør ha en personlig kit hjemme, på jobben og i bilen. Alle kits bør inkludere nok forsyninger i tre til fem dager.

Identifiserer og adresserer bygge svakheter

Vurdere og rette eventuelle strukturelle svakheter i ditt hjem eller bygning å øke sin evne til å tåle risting ofte forårsaket av jordskjelv. Dette kan innebære forsterkende mur, styrke krøpling vegger med kryssfiner i hjem med kravlesøket spaces og erstatte skadede stiftelser.

Beskytte deg

Under et jordskjelv, i stedet for å stå under en døråpning, råder SCEC tar dekning under et skrivebord eller bord og holde på det for varigheten av risting. Hvis du er utenfor, unngå broer, tunneler, bruer, trær, tegn, kraftledninger og lys innlegg. Drivere bør trekke over og sette parkering brudd. Hold deg unna windows og yttervegger, uansett hvor du er.

Vurdere skadene

Hvis du er skadet i jordskjelvet, forsøke å varsle redningsmenn. Hvis du er uskadd, ivareta den skadde pressmiddel til sine sår og begynnelsen cardiopulmonary resuscitation hvis nødvendig. Ring brannvesenet hvis du spot små branner, men prøv å sette dem ut selv i mellomtiden.

Følg katastrofen Plan

Etter jordskjelvet, følg katastrofen planen. Tune inn beredskap sendinger for informasjon, og være forberedt på mulige aftershocks. Søk midlertidig ly hvis du trenger å evakuere hjemme.