Sjimpanse klatring treet

November 26

Sjimpanse klatring treet

Mens noen sjimpanser historisk bebodd åpne savannas, favoriserer mest moderne gjenlevende populasjoner i Afrika og skogland. Mens de er komfortabel på bakken, er mye av livet bundet i treetops.

Bruk av trær

Sjimpanser tilbringer mye av sin tid på å reise på bakken, går på alle fire. Likevel, de er mye mer trær enn sine større slektninger av gorillaer. I de fleste habitater grovfôr de mye på frukt, nøtter og bark i baldakinen, hvor de også sporadisk jakte aper; retrett hver kveld for å bygge sovende reir; og flykte fra noen terrestriske rovdyr ved å klatre.

Treslag

Over deres historisk stor spennvidde i Sahara benytte sjimpanser mange forskjellige arter av trær. Som en del av sjimpanse diskusjonen i "Atferd Guide til afrikanske pattedyr" nevner Richard D. Estes ulike typer fiken, olje håndflatene og andre frukt - eller mutter-produserende slekter som Coula, Panda og Uapaca.

Bevegelse

En sjimpanse lang og enormt kraftige våpen gjenspeiler den raskeste slags trelevende bevegelse, under grenen svingende bevegelse kalt brachiation. Men de også dra seg opp badebukser av emballasjen armene rundt dem og stadig flytte gjennom baldakin på ryggen av store.