Sjeldne planter i Sør-California

March 9

Sjeldne planter i Sør-California

Strekker seg fra San Luis Obispo county til Mexico grensen, er sørlige California et stort og økologisk varierte regionen omfatter mange habitater. Selv om tungt urbanisert, opprettholder southern California fortsatt flere dyreliv områder rike på plantelivet, inkludert en rekke sjeldne og truede arter. Mange av de sjeldneste plantearter i Sør-California finnes i andre deler av staten, men har sunket ned i tall regionalt på grunn av utvikling-drevet habitat tap.

Pacific Madrone

Selv om det er vanlig i hele kystområdene i nordlige og sentrale California, er Pacific madrone (Arbutus menziesii) sjelden i den sørlige delen av staten. En av noen innfødte madrone eikelundene funnet i Sør-California står på Palomar fjell, en liten fjellområde nordøst for San Diego. Den trives langs den vestlige skråningen av fjellet, der havluften moderate sommerstid temperaturer og gir en kilde til fuktighet i regionens sykliske tørke sesongen. Lett identifiserbare, madrone trær er kjent for sine rødaktig-oransje bark og store blanke-grønne blader.

Ojai perlemorvinge

Funnet i høyder mellom 950 og 1600 fot, er Ojai perlemorvinge (Fritillaria ojaiensis) en sjelden og kritisk truede arter av blomst funnet i kystnære fjellområdene i San Luis Obispo, Santa Barbara og Ventura. Begrenset til blandet evergreen og gul furu skogsområder, finnes det i fuktig, skyggefulle områder under tett skog. Økende 1,5 fot i høyden, er det en høy og grasiøs plante med en rad av frende, chartreuse-farget blomster merket med lilla flekker.

Pinyon dverg misteltein

Pinyon dverg misteltein (Arceuthobium divaricatum) er en liten, parasitic busk i de pinyon skogene i sørvest California. En gang vanlig, er det økende i sjeldenhet på grunn av overdreven høsting av verten trærne for firewood og trelast, samt habitat tap på grunn av næringsutvikling. Uvanlig i utseende, pinyon dverg misteltein danner 4-tommer brede massene av gulaktig-grønn, segmentert dekket i små, scalelike blader.

Munzs løk

Unnvikende og vakker, Munzs løk (Allium munzii) er en liten, våtmarksområde blomst i vernal bassenger og våt gresslettene i vest Riverside county. Det vises bare i år med rikelig nedbør, sender opp en 1-fot høye blomst stilk toppet av bunter av små, hvite blomster med lys-lilla årer. Selv om naturlig sjeldne, er Munzs løken i fare for utryddelse på grunn av bortfall drevet av boliger utvikling.

Santa Margarita Manzanita

Endemisk til San Luis Obispo og Santa Barbara fylker, Santa Margarita manzanita (Arctostaphylos pilosula) er kjent for sin fuzzy, grå-grønne blader og mahogni-farget bark treet. Den vokser 6 fot i høyden over mesteparten av sitt utvalg, gir understory vegetasjon i blandet furu skogsområder. Naturlig sjeldne, Santa Margarita manzanita er truet i sitt opprinnelige område på grunn av boliger utvikling.

San Luis Obispo Mariposa Lily

Begrenset til kyst chaparral økosystem, er San Luis Obispo mariposa lily (Calochortus obispoensis) en sjelden, plante endemisk til San Luis Obispo county. Det er mest sannsynlig å blomstre etter en aktiv sesong, sender opp en 2-fot høye stilk med opptil 70 prangende gul og rødbrun blomster i fine hår. Den største samfunnet av San Luis Obispo mariposa lily oppstår i Montana de Oro State Park i nærheten av Los Osos, California.

Sommer Holly

Sommer holly (Comarostaphylis diversifolia) er en stor busk funnet i Tranverse og Coastal fjellene i Sør-California og spredte forekomster på Kanaløyene. Selv om det er ytterst langsom voksende, kan sommer holly nå 20 fot høyde under ideelle forhold. Kjent for sin lange girlander runde fuchsia bær, det er en attraktiv plante med trevlet, stål-grå bark og mørke eviggrønne blader. Sjeldenhet sin er en kombinasjon av faktorer, inkludert habitat tap og lav levedyktigheten til frø.