Sjeldne eller uvanlige blomsterfrø

August 1

Blomster og planter trives i de fleste forhold over hele verden, tilpasning til miljøbelastningene som kalde, varme, fuktighet, tørrhet, mørke og lys. Likevel, noen planter kommer fra områder som ikke lenger viser samme miljøbelastningene. Disse planter, vanligvis medlemmer av forskjellige økosystemer som Galapagos øyene, dø raskt hvis de ikke kan tilpasse, og frøene blitt sjeldne.

Ghost Orchid

Orkideer har utviklet for 120 millioner år, og har, i den tiden branched ut i flere varianter som trives under ulike miljøforhold. Orkideer møtte en vanskeligere utfordring på 1800-tallet, da de ble ettertraktet tropiske tillegg for engelsk, italiensk og amerikansk hager. Praksisen med "orchid jakt" ble utestengt etter plantene ble satt på listen over truede dyrearter, og nå mange orkideer har gjort et comeback. Dette er ikke tilfelle for ghost orkideer, men. Denne arten orkidé har en delikat hvite kronblad system som vises ujevne og eteriske. En grunn orkideer er så sjelden er vanskelig pollinering prosessen av anlegget. Utviklet seg til å være pollinated av gigantiske sphinx møll, spire bare én av 100 spøkelse orkideer frø pod i et år.

Middlemist's Red

Når John Middlemist brakte en rik-farget rosa camellia fra Kina i 1806, den Middlemist rød blomst vokste vanligvis i Kina og ble solgt over England. Ved slutten av 1900-tallet, den Middlemist røde camellia hadde falt i kjernen som frø i Kina og ble raskt en av de sjeldneste blomstene i verden. Fra oktober 2010 ligger den Middlemist røde camellia bare en New Zealand hage og Chiswick House hagene i Storbritannia. Chiswick anlegget er i blomst, og forventes å produsere noen av de sjeldneste frø i verden av vinteren.

Rafflesia

Så sjeldent som det er uvanlig, Rafflesia er verdens største blomst. Funnet i Malaysia og Sør-Thailand, blomsten blomstrer etter en ni - til 21 - måneders vekst periode og varer bare fem dager. En parasittiske blomst, rafflesia vokser inni røttene av vinstokker og modnes i en blomst opp til 3 fot i diameter. Lukt og utseende av Rafflesia er utformet for å simulere råtnende kjøtt å tiltrekke ekorn og andre dyr, som hjelper anlegget spre frøkapslene fra sted til sted.