Sitronsaft tørking grønnsaker

December 3

Sitronsaft tørking grønnsaker

Enzymer er en gruppe spesielle proteiner som forårsaker kjemiske reaksjoner i mat som modning og nedbryting. Selv om dehydrating mat ved temperaturer høyere enn 140 F kan stanse enzymatisk aktiviteter, kan fargen, smaken og tekstur av mat bli berørt av enzymer under prosessen. Pretreating med syre som sitronsaft vil bidra til å bevare maten opprinnelige appell.

Oksidasjon

Noen grønnsaker som poteter, sopp, agurk, squash, parsnips og neper mørkere når de er utsatt for luft. Denne mørkere er en kjemisk reaksjon som kalles oksidasjon, forårsaket av enzymer som utgis når frukt og grønnsaker er kuttet. Selv om grønnsaker påvirkes av oksidasjon er fine spise, kan mørk farge gjøre dem unappealing.

Dyppe

Saften fra sitrusfrukter som sitroner har en kombinasjon av ascorbic og citric syrer, som er effektiv blokkering av enzym aktivitet. Dypp skiver av friske grønnsaker i en løsning av 1/4 kopp sitron juice til 2 kopper vann for et par minutter før tørking. Syre hindrer enzymer i å reagere med luft, derfor hindrer oksidering.

Alternativer

Selv om sitronsaft er en vanlig og effektiv forbehandling tørking grønnsaker, kan det også gi en liten sitron smaken på maten. Et alternativ til sitron juice løsning er å pretreat med en vitamin C løsning laget av oppløsende en 500-mg tablett på vitamin C i 1 kopp vann. En annen god forebyggende for mat mørkere er kombinasjonen av 1 ss. salt eller eddik blandet med 8 kopper vann. Du kan også bruke mat-grade askorbinsyre finner du under hermetikkboksfylling tilførsel av supermarkedet for pretreating grønnsaker.