Sissoo trepleie

December 28

Dalbergia sissoo eller sissoo tree er en evergreen eller semi løvtre treet innfødt til Pakistan, India og Nepal som har blitt mye naturalisert i tropiske deler av verden. Det er en lett å vokse arter som gir tunge helårig skyggen.

Krav

Sissoo trær er hardføre i United States Department of Agriculture hardførhet soner 9 til 11, som inkluderer byer som Miami, Florida, og Honolulu. Unge kan lide av vinter skade hvis de utsettes for temperaturer under 28 grader Fahrenheit, mens eldre trees mister sine blader. Sissoo foretrekker fullt sollys og vokse i en rekke ulike jordsmonn.

Vedlikehold

Sissoo trær må dyp vanning minst en gang i uken i løpet av sommeren, spesielt i tørre områder av landet, samt månedlige vanning vinteren. De er utsatt for ødelagte lemmer og frost skade, så små trær må være beskjæres om vinteren å utvikle en sterk struktur og attraktivt skjema.

Betraktninger

Whiteflies suger sap fra sissoo løvverk, og Gunnar bier feed på bladene. Trær er utsatt for chlorosis, eller gulfarging, i alkalisk jord; gartnere problemet til ved å behandle jorden med magnesium sulfat gjødsel og jern chelate formler. Sissoo trær har en moderat toleranse tørke, men de er intolerante av jord saltholdighet.