Shrublike begonier

May 22

Begonier (Begonia spp.) er prisen for ulike stiler. Mer enn 2000 arter varierer mye i farge, form, størrelse og hardførhet. Generelt, vokser Rex begonier, som er dyrket for deres attraktive løvverk, best i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 og 11. Andre, som kalles "hardfør"--vokser i USDA soner 6 til 9. Shrublike begonier falle i begge grupper.

Funksjoner

Shrublike begonier er klassifisert av deres voksende vane i stedet for en bestemt arter eller sorten. Plantene vokser i et buskete form, med flere skudd og mange grener. Noen danner en behagelig avrundet form. Andre henge ned litt, men de vil ikke drapere over kanten av en kurv som tuberous begonier. Shrublike begonier kan bli ganske store. Selv om de fleste har en gjennomsnittlig høyde på mellom 1 og 3 føttene, kan noen nå høydene av 12 fot.

Voksende vaner

Noen begonier, nemlig de rhizomatous typene - vil trives i full skygge. Dette er ikke tilfelle med shrublike begonier. Disse skjønnhetene blomstrer best i filtrert sollys. Sollys er for mye for sine attraktive blader. Noen vil blomstre kontinuerlig gjennom deres vekstsesongen, som spenner fra vinter til sensommeren. Shrublike begonier, som alle begonier, trives i rik, godt drenering jord.

Valgte arter og kultivarer

Begonia foliosa "Miniata" er ofte kalt fuchsia begonia på grunn av sin varme rosa, fuchsialike blomster. Hardy i USDA soner 10 og 11, denne shrublike begonia vokser til en maksimal høyde og bredde på rundt 3 fot og 2 fot, henholdsvis. Begonia listada er kjent for sine fløyelsaktig myk blader, som har kremaktig hvit greie på de øverste overflate og røde undersides. Begonia listada vokser best i USDA soner 10 og 11.

Andre hensyn

Shrublike begonier kan fungere som ømme stauder - de kan dø til bakken om vinteren, spesielt hvis temperaturene i klima ofte dukkert under frysepunktet. Dette betyr ikke at du skal gi opp din plante. Ofte, de kommer tilbake for å blomstre igjen våren. Generelt er shrublike begonier ofte rot-hardføre USDA sonen 8 selv om de dør over bakken, ifølge Pacific hagebruk samfunnet.