Shamrock Plant Care instruksjoner

January 16

Shamrock Plant Care instruksjoner

Shamrocks er lett å vokse og lage en vakker tillegg til hagen din. De også gjøre veldig bra som potteplanter. Shamrocks er alle del av Oxalis arten; de som er mest vanlige inkluderer:

• Oxalis triangularis, med dyp lilla blader og rosa til hvite blomster• Oxalis regnelli, med lyse grønne blader og hvite blomster• Oxalis braziliensis, med dype grønne blader og rosa blomster• Oxalis deppei, grønne blader med lilla sentre og rosa blomster

Shamrocks er stauder. Med riktig pleie, vil du kunne nyte dem år etter år.

Vekstforhold

Når økende kløverne i potter eller ute i hagen din, vil du finne de kan best når temperaturene er kjøligere; mellom 50 og 75 grader F. De liker masse lys, men unngå å plassere potted kløverne i direkte sollys. Vann når jorden blir tørr, men unngå overwatering dem. Dette kan forårsake pærene å råtne.

Dormancy

Shamrocks går regelmessig gjennom en periode med dormancy, vanligvis flere ganger i året, som de fleste planter som vokser fra pærer. Ikke bli bekymret når bladene begynner å gulne. Dette er bare et tegn på at shamrock går inn i en hvileperiode. Nøye fjerne bladene når de dør tilbake, kutte ned på vanning og flytte potteplanter til et skyggefullt sted. I tredje måned begynner ny vekst å vises. Når dette skjer, start vanning dem igjen og flytte dem tilbake i en lyse plassering.

Shamrocks fra pærer

Plante shamrock lyspærer 1 til 2 inches dypt i en god potting jord og pass pottene du har god drenering. Vann grundig når du første anlegget dem, men etter at de trenger bare å bli vannet når jorden blir tørr. I ca seks uker, når løvverk begynner å vises, flytter Potter til et område som gir lys, men sette ikke dem i direkte sollys.

Du kan også plante kløverne ute i hagen din. Velg et sted som bare mottar delvis sol og har rik, godt drenert jord. Plante pærene 1 til 2 inches dyp, 3-4 inches fra hverandre, og vann dem grundig. Plantene begynner å spire i ca seks uker. Fortsette å vann på dem når jorden blir tørr.

Hvert år, mens de er i en sovende fase, bør du repot din potted kløverne. Dette vil holde plantene blir rootbound og vil også gi deg muligheten til å dele pærene. Fjern anlegget fra sin pott og nøye løsne jorden fra rundt roten ballen. Separate pærene nøye og deretter repot dem i individuelle potter.