Shamel aske trepleie

October 26

Smal og oppreist shamel aske treet (Fraxinus uhdei) vokser større som det blir eldre. Dette tropiske treet er innfødt til Sentral-Amerika, i land som Honduras, Guatemala og spesielt Mexico. Faktisk er det også kalles meksikanske lavendler. Den blomstrer i USDA hardførhet soner 9 og 10 og vokser 3 fot eller mer per sesong. Det kan nå så høyt som 80 fot i 30 år og leve opp til 150 år.

Vann og jord

Du kan plante shamel aske treet i godt drenert leire, loamy eller sandholdig jord med en sur til alkaliske pH. Vann unge omtrent en gang pr. måned; mer modne trær bør være fin med regnvann, med mindre du bor i et spesielt varme miljø. Siden denne typen treet har grunne røtter, kan du vann dypt for å fremme dypere heie.

Lys og vind

Et yngre tre tåler delvis skygge. Men en fullt moden treet foretrekker full soleksponering og trenger minst et par timer med sollys om dagen. Hvis du bor i et forblåst område, vil du sannsynligvis sikkert knytte treet til lange, solid innsats i bakken for å hindre den fra å tippe over.

Befruktning

Bruk eldre gjødsel eller humus for å befrukte din tree. Fôr treet fra begynnelsen av våren eller falle. Bruk et par bøtter av gjødsel og spre den rundt tømmerstokken treet er først plantet og en gang hver to til tre år senere.

Forholdsregler

En shamel aske treet kan miste sine blader og avdelingskontorer tips i kaldere områder. Bladverket kan også brenne i varm vind. Selv om det er motstandsdyktig mot eik rot sopp, se opp for rot råtne, sotete mold og andre fungal sykdommer. Også være på utkikk etter skalaer, bladlus og whiteflies. Hindre skadedyr med en rekke av insektmiddel og en systemisk soppdreper.