Selleri høsting

February 28

Selleri høsting

Selleri er en vanlig grønnsak solgt i hver butikk. Selleri er preget av lange, blek grønn stilker med fjærlett ser blader på endene. Selleri kan spises rå som sunn snacks eller hakket og lagt til stuinger, supper og salater. Flere stilker delta ved å danne hver plante, og med nok plass du kan vokse det i hjemmet ditt hagen.

Planting

Selleri har en relativt grunt rotsystem, som gjør kompostering nyttig for å levere sårt tiltrengte næringsstoffer. Grunne røtter ikke strekning ned så dypt og kan gå glipp av næringsstoffer dypt i jorden. Kompost eller gjødsel burde være arbeidet 6 til 8 inches i jorden selleri er plantet. Selleri er vanligvis transplantert, med planter 2 fot fra hverandre og rader 1 fot fra hverandre. Transplanting refererer til å flytte en plante som har allerede begynt å vokse til en ny plassering, som fra en pott til en hage. Selleri vokser best i jordsmonnet.

Vanning

Selleri anlegget må bli vannet regelmessig for å vokse og forbli sunt. Prøve å gi 1 til 2 inches av vann per uke i planter. Drypp vanning metoder som leverer vann med en langsommere, bevisst hastighet fungerer bra med selleri planter.

Potensielle problemer

Selleri konkurrere ikke med ugress, så det er viktig å holde ugress vekst til et minimum. Bruke organisk mulch rundt anlegget og utføre grunne dyrking regelmessig vil bidra til å holde befolkningen luke i sjakk. Insekter som bladlus og sopp kan påvirke selleri planter som de vokser.

Høsting

En god tid å vurdere høsting din selleri er når de er store nok til å spise, som er vanligvis 90 å 120 dager etter transplantasjonen. Når de ytre petioles minst 1 fot lang eller anlegget har minst en 3 tommers diameter, kan du høste anlegget. Klippe bort personlige stilker som du trenger dem, begynner på utsiden. Du kan også redusere roten av planten under kronen. Hvis du høste når været er varmt og tørt, være selleri trevlet og bitter. Lagre din selleri i kjøleskapet i to uker.