Selen i planter

March 19

Selen er et element med et merkelig schizofrene forhold til menneskelig liv. Det er viktig i svært små mengder som spor trengs. I større mengder, men det blir svært giftige - ikke bare for mennesker, men til andre pattedyr som husdyr. Noen planter kan samle selen i slike høye mengder blir de giftige for husdyr spiser dem.

Jord konsentrasjoner

Planter opptak selen fra jord, sammen med deres andre næringsstoffer. Jordsmonnet i nordøstlige USA, Pacific Northwest og Florida er generelt lavt i selen; omtrent 80 prosent av jord i disse områdene inneholder under 0,05 parts per million av selen. I Sentral-California og Sør er variabel, mens nivåer i Midtvesten er over 0,1 deler per million i de fleste områder, som er tilstrekkelig til å dekke husdyr ernæringsmessige behov. En potensiell bekymring i disse områdene, men er tilstedeværelsen av planter som samler overflødig selen.

Indikatorer

Prinsens plume, enkelte Astragalus arter og ulike woody asters store selen av vev i konsentrasjoner på opptil 3000 deler per million, og i henhold til USDA tror disse planter trenger selen for deres vekst. Disse typer planter kalles indikatorer. Noen andre planter trenger ikke i selen for deres vekst, men pleier å lagre den likevel; Disse kalles sekundær dempere. Alfalfa, bygg, hvete, vestlige wheatgrass og noen naturlig planter er alle sekundære dempere.

Toksisitet

Husdyr må noen små mengder av selen i kostholdet, vanligvis på 0,3 deler per million. Nivåer av fem deler per million i anlegget vev, men kan være giftig eller med dødelig. Selen forgiftning av husdyr oppstår vanligvis i Dakota, Montana, Colorado, Utah, Wyoming og noen andre Midwestern stater. Forgiftning kan være akutt, da en massiv overdose kan føre til effekter innen noen timer eller kronisk, da lavere doser i løpet av uker eller måneder forårsake gradvis utseendet av symptomer.

Transgene planter

I noen tilfeller foretrekker faktisk forskere at planter tar opp så mye selen som mulig. Forurensede sedimenter i California San Luis Drain, for eksempel laced med høye nivåer av selen og boron, og fjerne disse forurensningene via tradisjonelle metoder ville være en vanskelig utfordring. Noen forskere ved UC Berkeley har jobbet med å designe transgene planter som effektivt ekstra selen fra jord og lagre det av vev. Denne typen tilnærming til forurensning med selen eller andre potensielt giftige stoffer kalles phytoremediation.