Sekvensen av Bloom for stauder & Biennials

August 11

Mest erfarne gartnere forstår forskjellen mellom ettårige planter som fullfører livssyklusen i en voksende sesongen og stauder, som vokser og blomstrer i år. Men er mange gartnere forvirret av biennials, disse mellom planter.

Biennials

Biennials er planter med en to-års levetid. Deres første vekstsesongen vokse de bladene og røttene. De blomstrer, så sette frø og dø andre år. Blomstrende tid avhenger av anlegget. Biennalen revebjelle (Digitalis spp.) blomstrer om våren, mens hollyhocks (Alcea spp.) blomstrer i midtsommer.

Stauder

Som biennials vokse stauder bare røttene og bladene det første året. De skiller seg fra biennials av lever fra år til år, produsere blomster hver sesong. Noen stauder, som peoner, kan overleve deres gartnere. De fleste stauder har kort blomstrende periode, vanligvis to til 8 uker.

Men noen planter danse til forskjellige trommeslager

Noen stauder, som svart-eyed Susans (Rudbeckia spp.), blomstrer det første året fra frø i varme områder. Noen biennials, for eksempel hollyhocks, kan vedvare i flere år under optimale forhold. Og øm stauder, som Salvia farinacea, stauder i varme områder men dyrket som ettårige i kalde-vinter deler av landet.