Sekundær hverandre i løvfellende skogen

January 7

Sekundær hverandre i løvfellende skogen

Rekkefølge er sekvensen av fellesskap som opptar et område etter en forstyrrelse som en brann. Sekundær rekkefølge er forskjellig fra primære rekkefølge ved at jorda forblir intakt etter forstyrrelse.

Typer

Primære rad begynner når en forstyrrelse foregår som ødelegger jorden, forlater bare bart fjell. Et vulkanutbrudd og breen bevegelse er to vanlige eksempler. På andre rad, derimot, forblir jord hovedsakelig eller helt intakt. Forlatt feltene og tun, de fleste skogbranner og klare skogsområder er eksempler på andre rad. Sekundær rekkefølge fortsetter raskere enn primære hverandre siden jord kan møblere næringsstoffer for planter kolonisere området.

Funksjoner

En løvfellende skog er et klimaks fellesskap, betyr at det endelige samfunnet fra en rekke miljøer følge forstyrrelse. Lauvskog er en vanlig form for klimaks samfunnet i tempererte biomes, selv ikke i tropiske regioner.

Betraktninger

Det kan ta år eller tiår for prosessen med hverandre å gi opphav til løvfellende skogen klimaks samfunnet. Hardfør og raskt voksende pioneer samfunn kolonisere vanligvis området først, etterfulgt av samfunn dominert av andre mer sakte voksende organismer med mer spesifikke krav. Gress til inntil trær ville være en vanlig videregående rekkefølge mønster fører til en løvfellende skog som klimaks samfunnet.