Scionwood for epletrær

October 6

Scionwood for epletrær

Epler er kanskje en de mest dyrket frukt over hele verden. Antas å ha sin opprinnelse i Sentral-Asia, finner epletrær nå vokser på alle halvkuler av planeten. Som med mange andre frukttrær, er det vanlig å pode apple treet de fleste med rootstock av et annet tre når dyrket kommersielt eller for hjemmebruk. Denne praksisen er en sterkere, sunnere tre.

Hva er en Scion?

Scion tre fra epletreet er i hovedsak et opptak av en ung epletreet. I noen tilfeller kan borekaks eller endene av små kvister brukes som scion tre. Når du velger apple fleste, anbefaler North Carolina samarbeidende forlengelse tjenesten bruk av skudd fra planter dyrket året.

Fordelene med de fleste

Formålet med scion tre når det gjelder pode er knytte apple fleste rootstock - eller bagasjerommet - på et annet tre. Graftet tvinger apple scion tre å fusjonere med rootstock andre treet og etter hvert vokse til ett komplett anlegg. Mens denne praksisen kan virke merkelig, er det svært nyttig som røttene av epletrær kan være svak og utsatt for rot råtne. Pode til rootstock av et tre med en sterk rotsystem slutt skaper en sterk epletreet.

Forbereder de fleste

Velg de fleste som ¼ tomme i diameter og synes å være sunn. Hvert lem av rootstock trenger to forskjellige typer scion tre. Skjær hver scion til lengde helst mellom 6 og 8 inches. Skjær bunnen av fleste i 45-graders vinkel med skarpe, sterilisert beskjæringssakser. Saks kan steriliseres ved soaking dem i en løsning av én del blekemiddel til ni deler vann i fem minutter.

Pode Scion tre

Delt slutten av en lem på rootstock rett ned midten med en øks eller øks. En 2 - til 3-tommers dypt kutt er nok for graftet. Holde de to halvdelene av lem atskilt med clefting verktøyet eller crowbar, men bruker ikke så mye press at det sprekker tre. Plasser en scion på hver side av lem og skyv dem i kuttet. Åpne kutt av fleste må komme i kontakt med den åpne delen av lem. Fjern feltet clefting og dekke hele slutten av lem med pode voks, gjør du dekker eventuelle åpne kutt på rootstock. Gjenta prosessen på alle andre lemmer av rootstock.