Satsuma trær

December 2

Satsuma trær

Satsuma (sitrus unshiu) er et lite sitrus tre innfødt til Asia. Det er en av flere sitrus trær som produserer mandarin rekke mandariner, som er søt, saftig frukt med lyse, rød-oransje farge. Dr. Steve George Texas samarbeidende forlengelse notater som tennis-ball-størrelse frukt satsuma trær er nesten seedless, lav i syre og veldig lett å skrelle og spise. Flere egenskaper satsuma treet har også gjort det populær blant hjem gartnere.

Taksonomi

Som medlemmer av planteriket tilhører satsuma trær også divisjon Angiospermae, klasse Magnoliopsida, orden roseplanter og Odontoceti Sapindales. Satsuma er medlem av familien Rutaceae og slekten sitrus, og det er identifisert vitenskapelig av arter som Citrus unshiu eller sitrus reticulata. Anlegget er også kjent av felles navn satsuma mandarin treet og satsuma mandarin treet.

Distribusjon

Satsuma trær ble først oppdaget i Japan mer enn 700 år siden, men de antas å stamme fra Kina også. Dette frukt treet moniker gjenspeiler sitt eget land, "Satsuma" var i tidligere japanske provinsen nå kjent som Kyushu. I dag, trives satsuma trær i tempererte subtropiske områder i Nord Florida områder av Gulf Coast, sentrale California, sørlige Sør-Amerika og Afrika, sentrale Kina og sørlige Japan. I mer enn 100 kultivarer av satsuma trær produsere mandarin appelsiner, kjent som mandariner, i ulike størrelser, farger, former og sødme nivå som modnes på ulike tidspunkter.

Liten sitrus

Den relativt lille størrelsen, aromatiske hvite blomster, glanset grønt løv og velsmakende frukter satsuma trær har gjort dem populære landskapet og beholder valg for hjem gartnere. Satsuma trær kan være produktive i høyden på bare 4 til 6 fot i mange år og de produserer den beste frukten fra oktober til November i et miljø som gir varme somre og konsekvent kjølig vintre. Enten du har tenkt å vokse din satsuma trær i bakken eller beholdere, vann tørke dem bare når jorda er tomme under overflaten, som over-vanning vil gjøre mer skade enn tørke.

Kaldt hardføre

University of Florida IFAS forlengelsen bemerker at satsuma treet er mest kald-tolerant mandarin sorten kommersiell betydning. Det forklarer at eldre satsuma trærne har overlevd temperaturer så lite som 15 grader F i dormancy uten alvorlige skader, og at denne kalde-hardførhet tillater noen arter å modnes tidligere enn andre sitrusfrukter. Likevel, bemerker Dr. Steve George Texas samarbeidende utvidelsen at satsuma trær er fremdeles utsatt for sub-minusgrader, og bør du ta forholdsregler for å beskytte anlegget i kaldt vær.