Sassafras fakta

September 12

Sassafras, den søte lukter, fristende lukt som når nesen når du går i skogen og har trappet på en rot og tilfeldigvis brøt den. Det begynner så topp menneskers interesse; Hva kan jeg gjøre med dette rot som lukter som en blanding av lakris og godteri.

Hvor kan sassafras bli funnet og skille

Sassafras kan betraktes som et tre eller en busk. Det har blitt funnet oftere i østlige deler av Nord-Amerika som Maine og så langt sør som Florida hvor rike, mørke, godt drenert jord ligger. Noen sassafras selv er funnet så langt vest som Texas og er svært vanlig delstaten Virginia og selv i deler av Øst Asia, hvor du kan finne den på veikanter, i skogen eller kratt av busker.Normalt nå mellom 20 og 40 fot, har sassafras treet også vært kjent å nå høyder på over 100 fot. Unge sassafras treet har mørk grønn bark og som det blir eldre og aldre det blir en gråaktig brun noen ganger med en oransje tint. Eldre treet blir mer "rynker" treet blir.

Hva gjør det se ut

Den enkleste måten å identifisere sassafras er av sin aroma. Det gir av en lukt som ligner root beer eller lakris. Sassafras treet kan ha tre typer bladene på den samtidig, oftest blir grønn-gul og voksende i klynger. Blomster siste vanligvis dagene for hvert sett med blomster.Bladene kommer i ulike størrelser, alt fra 3 til 7 inches og har også forskjellige typer figurene. De kommer i en vott formet type blad, ingen fliker og 3 lobes for hvert blad. I sommerhalvåret er en dyp grønn og når høsten kommer de slår en regnbue av farger, varierer fra oransje, rødt, gult og lilla. Om sommeren er det en mørk blå frukt, kalt drupes, som henger fra lemmer.

Attraktiv for wildlife

Sassafras anlegget er en attraksjonen å mange dyreliv. Larvene spiser bladene, som hjort, kaninene og woodchucks. Stilkene er ansett som en delikatesse av amerikanske bever. Om vinteren vurdere kaniner sassafras planter barken en deilig godbit.Videreføring av Sassafras anlegget eller treet er avhengig av fruktene av plantene å bli spist av dyreliv. Dyrelivet som kalkuner, mockingbirds, hakkespetter og små pattedyr spiser sin frukt. De fleste av disse dyrene ikke fordøye frøene av frukt og senere utgivelser (ved pooping) frøene i andre deler av skoger og enger.

Bruker

Røttene av trærne brukes for å gjøre root beer smakstilsetning. Barken brukes til å lage sassafras te, som er kjent for å hjelpe med forkjølelse, nyreproblemer og problemer med gass. Olje fra sassafras treet har blitt brukt som et smertestillende, til å behandle lus, har brukt såper, parfymer, tannkrem, munnvann og øye salver.Doser for stor kan føre til brekninger, nyre- og leverskader og noen former for hudirritasjon, avhengig av den som blir påvirket. Det har vært tider når olje fra en sassafras tree er funnet for å være kreftfremkallende. Derfor har det blitt utestengt fra bruk i matvarer i USA.

Fascinerende fakta

Sassafras planter har vært kjent å frastøte mygg og andre insekter.Treet har blitt referert til som dekorativ treet fordi det er merkelig formet blader.Sassafras regnes som en «pioner plante"fordi det var en av de første busker som vokste i felt.Den rike smaken fra sassafras røtter har også blitt lagt til supper og stuinger for en uvanlig ekstra smaken.Røttene og Barken av treet sassafras er brukt til å lage drivstoff, trelast og farge.Noen såper, lotion og medisin smaker har hatt tillegg av olje fra dette treet, en uvanlig, muligens noe eksotisk, lukt eller smaken.Nylig, Food and Drug Administration har fastslått at noen av stoffene i sassafras tre produkter kan forårsake kreft.