San Pedro Cactus identifisering Guide

April 26

San Pedro kaktus (Trichocereus pachanoi) er innfødt til fjellområdene i Peru, Bolivia, Chile, Columbia og Ecuador. Det har vært brukt seremonielt for tusenvis av år fordi huden inneholder de psykoaktive stoffet meskalin. I dag, vokser den i mange andre regioner, særlig ørkenen i Nord-Amerika og i Hawaii, har vært dyrket der ornamenter og medisinsk eller sjamanistiske formål.

General opptreden

San Pedro kaktus er høye, søyleformede art som når høyder over 20 fot. Det er ofte flere sub grener vokser av viktigste stilken, danner et tett vekst, selv om det kan ta flere år for anlegget å produsere dem. Viktigste stilken vokser rett opp og ballonger litt øverst, der diameteren kan overskride 12 inches. Når kaktusen er ung, har en blå-grønn farge, men som den modnes fargen skifter til mørk grønn. Stilk og greiner er ribbet, hver har mellom fem og ni ribbeina.

Funksjoner

Spines vokse i klumper av tre til sju på kantene av vertikal ribbeina. De er mørk gul-brun og mindre enn mange andre kaktus, med en maksimal lengde på ca 1 tomme. Kaktusen produserer duftende hvite blomster som vokser nær toppen av viktigste stilken og grenene. Trompet-formet og ca 8 inches i diameter, de springer fullt i skumringen og åpent i løpet av natten. Anlegget også produserer, veldig sjelden, en spiselig røde frukter.

Vekst forhold

Fordi det er innfødt til de høye fjellene, er San Pedro kaktus mer tolerante temperaturer enn mange andre arter av cactus. Det kan også godta mer vann, så lenge jorden er sand eller humus-rik og avløp raskt. Hvis jorden er for tung, men vil en overflod av vann råtne base og drepe den. Ettersom planten vokser, kan det få topptungt og velte. Når dette skjer, vil nye grener sprute fra vannrett forfølge, til slutt dekker hele lengden.

Bruker

Huden inneholder den største konsentrasjonen av meskalin, det psykoaktive stoffet også finnes i peyote som produserer sjamanistiske og helbredende visjoner. Den tradisjonelle måten å pakke den er å skrelle huden, tørk den og slipe den til et pulver som kan røykt eller svelges. Tradisjonelle healere også bruke ekstrakt, i tillegg til andre deler av anlegget, for å behandle hjertesykdom og andre plager. Land som forbyr bruk av meskalin fortsatt tillate dyrking av San Pedro kaktus, men vanligvis bare for pryd.