Sammenligning av Vinyl vs Gunite bassenger

January 28

Masse meninger finnes på om vinyl eller gunite bassenger er best, men alt kommer ned til dine preferanser tekstur, størrelse og andre funksjoner. Uansett hvilke bassenget du bestemme, holde kostnadene nede ved å fjerne hindringer, slik som gjerder, og gi entreprenør nok tilgang til området der du vil at bassenget bygget.

Likheter

Både vinyl og gunite bassenger ta en stund å konstruere, fordi bakken har å avgjøre når hullet er gravd før selve installasjonen. Bassenget vegger og gulvet i begge er laget av en kombinasjon av betong og metall, og gir fleksibilitet i design og form. Overflater av begge bassengene må byttes ut etter ca 10 år - replastering for gunite bassenger og liner-erstatning for vinyl bassenger.

Forskjeller

Et lag av vinyl laget av polyvinylklorid dekker veggene og gulvet av liner bassenger, mens gunite bassenger har lag av betong bland veggene toppet med et belegg av gips eller maling. Den gunite bassenger kan også være slipende, mens vinyl duken er jevnere.

Fordeler

Gunite bassenger gir mest tilpasning: du kan velge enhver størrelse, form eller dybde. De er også den mest holdbare.

Vinyl er også meget tilpassbar, koster det minste forhånd i alle inground basseng og gir en mindre gjestfrie habitat for alger vekst enn gunite bassenger, på grunn av nonporous duken.

Ulemper

Du betaler den mest forhånd for en gunite bassenget, det tar lengst for å installere (opptil fire måneder i god værforhold) og det krever mer vedlikehold.

Duken i vinyl bassenger må erstatte omtrent hver 10 år fargen falmer og slitasje. Men kan duken er svært tynn og enkelt rippe eller rive hvis du ikke er forsiktig (hundene og bassenget møbler er felles skyldige). I tillegg det holdes på plass av vanntrykket bassenget og kan bli fordreid hvis bassenget noensinne tappes. På grunn av disse faktorene, kan du ende opp med å betale mer for en vinyl pool over sin levetid enn for andre bassenger.