Sammenligning av takstolene

April 2

Sammenligning av takstolene

Utviklet takstolene er utformet for å lagre arbeid, materialer og tid i bygging av tre-ramme bygninger. Målet med en takstol system er tilstrekkelig støtte bygningens taket mens du bruker et minimum av trelast, og av takstol som vil oppnå målet avhenger utformingen av bygningen.

Vanlige takstoler

En vanlig takstol brukes til å bygge en gavl taket. I dette systemet, to medlemmer kalt topp akkorder skråningen opp fra eave linje og møte på taket toppen; taket sheathing er knyttet til disse akkorder. En bunn akkord strekker seg vannrett topp akkorder eave linje. Punktene hvor bunnen akkorden møter topp akkorden er der truss hviler på bærer vegger og overfører vekten av taket til veggene. Et loddrett Kong innlegg hviler på bunnen akkorden og støtter toppen av truss, og en system av kort medlemmene bidrar til å overføre belastningen fra topp akkorder til bunnen akkord.

Saks takstoler

En saks takstol ligner en vanlig takstol, men i denne design to bunnen akkorder skråningen oppover fra eave linjen til kong innlegget. I en vanlig takstol, den nederste akkord fungerer som en vannrett taket bjelke for rommet nedenfor, mens i en saks takstol, skråningen av bunnen akkorder danner en katedral-tak. Andre varianter på den vanlige truss kan brukes til å danne et studio eller brett taket.

Gambrel og Hip takstoler

Andre truss brukes til ulike utvendige taket profiler. En gambrel eller barn-stil taket er laget med en mer avansert topp akkorden utforming enn i en vanlig takstol takstoler. Akkorder går fra toppen med en relativt grunt skråning til et punkt mellom toppen og pengeknipe. Fra det punktet gjelder et annet sett med akkorder eave linjen med en brattere skråning, opprette et tak med en dobbel pitch. En hip-tak skråninger fra alle fire veggene til en sentral ridge linje, i motsetning til gavl tak som bakker fra to parallelle vegger. En hip takstol har to øverste akkorder som skråningen opp fra takskjegget til de møter en vannrett akkord som danner taket ryggen. Taket er vinkelrett bakken er dannet av halv takstoler kalt mono takstoler som også skråner opp ryggen av hip truss.

Rom på loftet takstoler

I et rom på loftet truss, horisontale nederst akkorden fungerer som en etasje bjelke for en loftsrom. Systemet av web støtter er utformet slik at plass til rom innenfor truss, og veggen sheathing er vedlagt loddrett web medlemmer.