Sammenligning av herdet Glass vs harpiks Glass

April 5

Sammenligning av herdet Glass vs harpiks Glass

Glass tilbyr det perfekte kompromisset mellom en barriere og synlighet, ved at den tillater du bokstavelig talt se gjennom vegger. Men i motsetning til vegger, kan tradisjonelle glasset knuse, gir adgang til inntrengere og presentere en sikkerhetsrisiko i form av brutt, knivskarpe biter av glass. Sikkerhetsglass, ment å kompensere for disse ulempene, er tilgjengelig i ulike former, inkludert herdet og laminert. En form for laminert glass inneholder harpiks i fremstillingen.

Produksjon

Hvis du vil aktivere tradisjonell eller glødet, er glass i herdet glass, glass oppvarmet nær sitt Smeltepunkt og da lov å kjøle. Denne ekstrem varme endrer glasset på molekylært nivå, styrke den. Laminert glass består faktisk av to ark av glass limt sammen med vinyl eller harpiks. Under produksjonen av harpiks-limt laminert glass, to ark av glass er plassert nær hverandre og harpiks settes for å fylle den trange plassen adskilt. Ark av glass holdes på plass som harpiks kurer, liming to ark av glass sammen.

Bryte

Selv om det er sterkere enn glødet glass, kan herdet glass være brutt. Men bryte det ikke inn ujevne skår, men i småstein med sløv kanter, og dermed redusere potensialet for skade. Lag av glasset i laminert sikkerhetsglass kan ikke motstå brekkasje noe mer effektivt enn tradisjonelle glødet glass, men laget av harpiks vil holde selv knuste biter av glass i stedet så de ikke faller ut og presentere en sikkerhetsrisiko. Ofte har den samme harpiks eller vinyl lag sterk som en barriere mot inntrengere, selv om glasset selv er brutt.

Bruk

Byggeforskrifter krever herdet glass installeres i windows som er i eller nær dører, nær gulvet i eller nær trapper, nær badekar eller dusj, eller åpner et bassengområde. På en bil, er sidevinduene vanligvis laget av herdet glass---gjør dem vanskelig å bryte, men penetrable i nødstilfelle---mens laminat glass danner frontruten. Mest skyve Dusjdører innlemme herdet glass, butikk foran windows ofte er dannet av laminat glass og takvindu windows kan gjøres av laminat, herdet eller andre sikkerhetsglass eller akryl materialer. Steder hvor høy trafikk eller harde gjenskinn kan være et problem gir på harpiks eller vinyl laget i laminert glass fordelen av mindre støykontroll og beskyttelse fra solens skadelige ultrafiolette stråler.

Synlighet

Herdet glass kan produsere en litt forvrengt refleksjon sammenlignet med enkelt glødet glass. På grunn av dens indre laget av plast eller harpiks vises laminert glass litt farget.

Utfyllende kombinasjon

For en enda kraftigere sikkerhetsglass alternativ, kan du vurdere Kombiner komplementære laminert og herdet glass. To ark med herdet glass kan være bundet av harpiks laget skjemaet herdet, harpiks-laminert glass. I dette skjemaet glass lag er vanskeligere å bryte og selv om de gjør, bitene er ikke skarpe og holdes på plass av harpiks klemt mellom glass lagene.