Sammenligning av Encore asalea til asalea

February 22

Sammenligning av Encore asalea til asalea

Encore ble asalea først utviklet av den berømte Louisiana horticulturalist Robert E. Lee i 1980. De var en blanding av en tradisjonell, våren blomstrende asalea og en sen-blomstrende sommer azalea. Resultatet var en dobbel blomstrende sesongen.

Varianter

Asalea er tilgjengelig i tusenvis av varianter, inkludert evergreens og løvfellende. Encore kommer asalea i 23 varianter, men Lees barnehage utvikler nye varianter når det er mulig.

Blomstrende sesongen

Regelmessig hver vår blomstrer hele våren og forsommeren, med blomstrende sesongen vanligvis begynner rundt April eller mai. Encore asalea blomstre på våren, men har en andre blomstrende sesongen begynner i September. "Encore" blomstrer vanligvis vare før den første frosten.

Bloom farger

Encore asalea blomst i ulike nyanser av oransje, rødt, rosa og lilla. Tradisjonelle asalea kommer i disse farger som hvit og gul.

Planting forhold

Begge typer asalea krever lignende planting forhold, herunder jord med en pH mellom 5.0 og 5.5. De har også fare best i områder med morgensol og ettermiddag skygge. Beskjære asalea for å kontrollere sin størrelse.

Vinter hardførhet

De fleste varianter av asalea og encore Anselmus er vinter hardfør fra US Department of Agriculture plante sonen 7 og Sør. Det er noen former for eviggrønne asalea som overlever vintre så langt nord som sone 4.