Salvia Mellifera anlegg

October 20

Salvia mellifera, kjent som svarte sage, er en innfødt California wildflower. Når det er en bekymringsløs plante utgjør en full, avrundet busk. Både blader og blomster er hyggelig aromatiske, og tygger på et blad er sagt å avlaste gass og dårlig og sukre pusten. Tørkede blader brukes til å lage røkelse, potpourri og poser.

Egenskaper

Svarte sage er en evergreen busk som når en høyde på 3 til 5 fot og vokser raskt fylle en 4 - 5 fots området. Flower farge varierer fra hvit til blå og nyanser av lilla og lys lilla er vanlig. Anlegget tåler varme, tørre forhold og dårlig, sandholdig jord så det er en utmerket xeriscaping, eller vann-effektive, plante.

Bruker i hagen

Både bladene og blomstene har en sterk duft, gjør anlegget behagelig å ha på områder der folk samles som benker og dekk. På grunn av sin buskete natur og rask vekst er det også å fylle ut bare områder. Det er også antatt å frastøte noen skadelige insekter som lever på blader.

Svarte sage tiltrekker en rekke dyreliv til hagen. Det er en viktig nektar anlegg for sommerfugler og honeybees hummingbirds vaktel søke den ut for nutlike frø.

Forplantning

Starte frø innendørs i under lys i mars eller April. Frøene ta 2 uker å germinate. Vent til forsommeren å transplantere utendørs. I sonen 7 er det best å beholde svarte sage i drivhus for det første året eller kjøpe år gamle planter. Planter kan også startes fra stiklinger av unge tre året.

Voksende svart Sage

Svarte sage vokser i USDA soner 7 til 10 og foretrekker sandholdig jord med en nøytral pH, men vil også vokse i småstein eller leire jord. Anlegget vil ikke overleve mye fuktighet i vinter så sørg for at din jord er godt drenert.

Full sol er best, men det vil tåle lys del av dagen. Kontroller at det blir minst 8 timer direkte sol hver dag. Svart salvie planter trenger ingen spesiell omsorg og trenger ikke å bli befruktet.

California innfødt følgesvenner

Heartleaf pestemon er lik i størrelse og må svarte sage. Våren produserer dette evergreen busk 1 - til 2-tommers rørformede røde blomster som kontrast med form og farge svart salvie blomster.

Ullen blå krøller er en buskete busk som vokser 3 til 5 fot høy og har lilla blomster med lange, buede stamen. Som svarte sage tiltrekker det hummingbirds og nektar insekter.