Russiske salvie planter spredt?

July 8

Russiske sage (Perovskia atriplicifolia) er en flerårig innfødt til Afghanistan og Pakistan. Den trives i varme og sol tåler tørke. Blomster vises i juli og fortsette å blomstre i høst. Planten vokser i klumper som når en høyde på 3 til 5 fot og en bredde på 2 til 3 fot. Perovskia spres utover gjennom suckers som utvikler rundt omkretsen av anlegget.

Vekstforhold

Perovskia er hardføre i USDA soner 5 til 9, men vokser best i soner 6 til 8. Den tåler en rekke grunnforhold, inkludert tørr jord med høy pH, så lenge det er god drenering. Det har en oppreist vane i full sol, men må støttes hvis dyrket i delvis skygge. Som den tåler salt, er russiske sage en god seaside plante. Lite omsorg er nødvendig når plantene er etablerte. Over-vanning og over gjødsling vil føre til en leggy plante som må være omsettes.

Metoder for kontroll

Hvis suckers dukker opp på steder der du ikke vil russiske sage å vokse, er det flere trinn du kan bruke. Bruke en kontakt ugressmiddel sugekoppene vil stoppe deres vekst, men gjenvekst under bakken er sannsynlig. Vanning mindre og eliminere nitrogen-baserte gjødsel vil avta ekspansjon. Ikke-invasive planter som konkurrerer med russiske salvie for vann og næringsstoffer kan plantes i nærheten for naturlige spredning kontroll. Eldre stilkene er woody ny vekst er urteaktig, så hele anlegget kan beskjæres til bakken våren og nye skudd vil vokse når været varmes.

Tamme kultivarer

Perovskia kultivarer er utviklet med vekst vaner som er mer tamme enn den tradisjonelle varianten av russiske salvie. Lengsel og Filigran har mer oppreist, blå Spire vokser 2 til 3 føtter og liten Sprite er bare 18-24 tommene lang for modenhet.

La det vokse

Selv om spre tendensen av russiske sage er uønsket i noen situasjoner, er anlegget ikke vill invasiv. Hvis plantet på et egnet sted, kan dens vekstmønster være en fordel heller enn en utfordring å overvinne. Perovskia har vokst med hell som en storstilt bunndekkende på motorveien fyllinger. I hjem landskap, kan ett eller to plasseres i et hjørne i hagen der de kan vokse i store klumper uten å forstyrre andre planter.