Runde stekt og grytestek

November 9

Runde stekt og grytestek

Forskjellige kutt av storfekjøtt har ulike teksturer, smak og grader av ømhet Når kokt. I supermarkedet, kan en nederst runde steke bli merket bakdel steke, som den kommer fra rumpen av kua. Grytestek er en lapskaus, men du kan finne et kutt av kjøtt i kjøtt telleren merket grytestek. Dette kan være en chuck steke, et kutt fra skulderen av kua.

Kutte forvirring

Forstå forskjellene mellom ulike kutt av kjøtt gjør du en bedre forbruker og en bedre kokk. Om en prime rib-kutt kan være betraktet som en av de mer øm og tastier kuttene, ville det gjøre en veldig god grytestek. Chuck steker, kuttet fra skulderen, og bunnen runder, kuttet fra bunnen av baksiden av ku, er tøffere stykker av kjøtt, slik de står opp til lange braising tiden det tar å lage en hardfør grytestek. For å ytterligere forvirring, en nederst runde kan brukes til en pott steke, men kan også tilberedes som en bakdel steke. En chuck steke kan ikke bli kokt som en stek, men fungerer godt for grytestek.

Hvorfor noen kutt er merket grytestek

Supermarkeder kan etiketten skulder kutt eller hiver som potten steker fordi i morsmålet mange av disse kuttene kalles pot steker. Disse kuttene kan inkludere 7-Ben chuck steke, skulder chuck steke eller blad steke. Noen kutt som er mer senesterk og fet kan brukes til grytestek; ikke en bestemt klippe kalles en grytestek kutt.

Hvorfor ikke bunnen steke merket grytestek

Nederst runde steke er litt mer øm og mindre fett enn chuck steker eller skulder steker. Kuttet er nederst kuttet fra den øverste omg; en tynn skive deler to. Den øverste omg er ofte merket London broil og er en anbudet kuttet som fungerer godt for broiling, som navnet tilsier. Nederst runde er tøffere og har mer fett, men kan også tilberedes som en stek.

Matlaging en grytestek

De tøffere kjøttstykker gjør for en bedre grytestek fordi de står opp på braising, en prosess som gjør tøffere kuttet mer øm og fyller kjøttet med smaken. Braising er prosessen først stekende et kutt av storfekjøtt, så den kokes i væske i en dekket gryte i et lengre tidsrom. Stekende er raskt browning utsiden av kjøttet i en panne over høy varme. Plasser seared kjøttet i enten en nederlandsk ovnen eller crock potten og legge nok væske, vann eller kjøttkraft, så kjøttet er omtrent 1/3 til 1/2 i væsken. Grønnsaker og kjøtt og grønnsaker til å koke gjennom. Du kan tilberede grytestek på ovnen toppen, eller ovn i en treg komfyr.